Dio učenika brani pritvorenog profesora: 'Prekipjelo mu je. Umrli su mu žena i braća, a ovaj ga je stalno provocirao'

Snimka brutalnog obračuna proširila se društvenim mrežama

Neki učenici odlučili su stati u obranu profesora zagrebačke strukovne škole koji se fizički sukobio s učenikom te mu je zbog toga određen istražni zatvor. Resorni ministar Radovan Fuchs danas je rekao da je profesor u školi bio u alkoholiziranom stanju.

“Taj učenik je sam po sebi provokator, voli zezati profesora i profesoru je prekipjelo, makar ja tu smatram da je više kriv učenik nego profesor zato što on nema što provocirati i govoriti mu nešto”, rekao je jedan od učenika za Dnevnik Nove TV.

“Taj je učenik vrijeđao njega i njegovu ženu spominjao, da je četnik, a žena i troje braće su mu umrli prije nekoliko mjeseci i to je radio učestalo nije samo na tom satu nego unazad par sati”, dodao je drugi.

‘Dobar kao profesori i osoba’

“Duže vremena je to radio i provocirao, ne znam zašto. Možda on vidi neku svoju satisfakciju”, istaknuo je treći učenik, dok je četvrti rekao da je profesor “dobar i kao profesor i kao osoba”.

Podsjetimo, Telegram je jučer objavio detalje snimljenog brutalnog obračuna profesora s učenicima. Na snimci je vidljivo kako profesor nekim predmetom višestruko udara učenika po glavi.

Kako je Telegram doznao od djelatnika škole, profesor je učenika udarao tupim željeznim predmetom, pri čemu je bio alkoholiziran.