Dio učenika u Vinkovcima sjedi u učionicama u zimskim jaknama. Ravnatelj: 'Imamo problema s grijanjem'

Učenici su nekako uspjeli upaliti klimu, ali kažu da im je još uvijek hladno

FOTO: screenshot Google Maps

Učenike Zdravstvene i veterinarske škole dr. Andrije Štampara u Vinkovcima u novom polugodištu dočekali su hladni radijatori dok u gradu noćna temperatura zadnjih dana pada na minus 10 stupnjeva Celzijusa, piše Večernji list.

“Svi sjedimo u jaknama i tresemo se jer moramo satima biti u učionicama. Profesori dođu, održe predavanje i odu dalje. I oni su nam rekli da je jako hladno u učionici i pitaju kako možemo izdržati. Domar škole nam je rekao da se pokvarilo grijanje tako da smo prvoga dana pokušali upaliti klimu da nam ona malo ugrije učionicu, ali ni ona nije radila”, ispričali su učenici za Večernji list.

‘Imamo problema s grijanjem’

Jučer su nekako uspjeli upaliti klimu, ali kažu da je još uvijek hladno i dalje sjede u jaknama. Kažu da je tijekom prvoga polugodišta sve bilo u redu, ali da nisu sigurni je li grijanje i onda radilo kako treba jer su temperature bile dosta visoke.

Večernji je kontaktirao i ravnatelja škole Josipa Šukera koji je potvrdio da imaju problem sa sustavom grijanja koji se “odražava na grijanje u jednoj ili dvije učionice”.

“U ostalim učionicama je toplo i nema problema s grijanjem. Radimo na rješavanju problema i vjerujem da ćemo za dan ili dva riješiti problem i da će i te učionice ponovno biti tople. Problem je naći i majstore koji bi otklonili kvar ali vjerujem da ćemo sve to brzo riješiti”, rekao je ravnatelj. Učenici kažu da im je nakon razgovora s novinarima ravnatelj došao i poručio da se slojevito oblače.