Djevojku na odmorištu uz Dalmatinu pregazio autobus kojim se u Benkovac vraćala s utakmice u Zagorju

Tragedija se dogodila na odmorištu Sokolac

02.11.2022., Zagreb - Odredenim odmaralistima te izlazu kod Maslenice na autocestama promijenjena su imena. Pretpostavlja se da se radi o odmaralistima koja su imala ista imena kao izlazi s autoceste. Tako je odmoriste Brinje postalo Sokolac, a odmoriste Vrpolje je postalo Vrpolje Primorsko. Izlaz s autoceste Maslenica preimenovano je u izlaz Rovanjska. Photo: Slaven Branislav Babic/PIXSELL
FOTO: Slaven Branislav Babic/PIXSELL

Život je izgubila djevojka iz okolice Benkovca, dio pratnje ženske nogometne ekipe koja se vraćala s utakmice u Pregradi, na sjeveru Hrvatske.

U nedjelju u 18:59 sati došlo je do teške prometne nesreće na odmorištu Sokolac uz autocestu A1 u smjeru Splita u kojoj je na mjestu poginula 17-godišnjakinja, javlja ličko-senjska policija.

Kako navode u priopćenju, vozač autobusa zadarskih oznaka u dobi od 44 godine kretao se prema mjestu za točenje goriva a da se prethodno nije uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu te je naletio na djevojku koja je od zadobivenih ozljeda na mjestu preminula.

Vraćali se s utakmice u Pregradi

Prema informacijama Zadarskog lista, život je izgubila djevojka iz okolice Benkovca, dio pratnje ženske nogometne ekipe koja se vraćala s utakmice u Pregradi, na sjeveru Hrvatske.

Iz policije javljaju da nastavljaju s istraživanjem i utvrđivanjem svih okolnosti ove tragedije.