Dok su HDZ-ovci slavili, osječki komunalci su im lijepili kazne i punili gradsku blagajnu

Išli su od auta do auta

15.03.2023.Zagreb - Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenkovic  na obiljeavanju 34. ozbljetnice osnutka HDZ-a Osjecko - baranjske županije Photo: Borna Jakisc/PIXSELL
FOTO: Borna Jakisc/PIXSELL

Jučer je u dvorani Gradski vrt u Osijeku proslavljen 34. rođendan osječkog HDZ-a. Dok su članovi i simpatizeri te stranke slušali govor Andreja Plenkovića i drugih istaknutih HDZ-ovaca, na njihove automobile su “sletjele” kazne.

Oni koji su željeli parkirati što bliže dvorani pa su to napravili nepropisno, dočekani su s “čestitkom” na vjetrobranskim staklima. Njih 32 će platiti najmanje po 75 eura kazne jer su parkirali na zelenu površinu.

Osječki komunalci išli su od auta do auta i ostavljali uplatnice, piše Jutarnji list. U tome ih nije spriječila ni činjenica da su u dvorani u tom trenutku bili i njihovi šefovi, prije svega gradonačelnik iz redova HDZ-a Ivan Radić koji je i sam održao govor pred oko 2000 okupljenih.

Napunili blagajnu s najmanje 2400 eura

Prisutni su bili i ministri Ivan Anušić i Tomo Medved, župan osječko-baranjski Mato Lukić te predsjednik uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić. Ispisane kazne iznose ukupno najmanje 2400 eura.

“Na dan 15. ožujka 2024. godine prometno i komunalno redarstvo Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, promet i mjesnu samoupravu postupalo je u skladu sa svojim ovlastima i propisima. Komunalno redarstvo zabilježilo je 36 prekršaja. Izdana su dva upozorenja i 34 kazne. Na lokaciji kod sportske dvorane Gradski vrt izdane su ukupno 32 kazne. Sve aktivnosti su provedene transparentno i u skladu s pravilima, a s ciljem osiguravanja reda i sigurnosti svih sudionika u prometu, kao i građana Osijeka”, odgovorili su Jutarnjem listu iz Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, promet i mjesnu samoupravu Grada Osijeka.

Iako su kazne ispisane na 75 eura, to je iznos koji se plaća u roku od tri dana. Za one koji to ne plate, iznos raste na 150 eura i 14 eura dodatnih troškova prekršajnog postupka.