Dostavljač (37) u usred trgovine napastovao djevojčicu. Pokušao se izvući, razotkrila ga je kamera

Zločin se dogodio u okolici Zaprešića

04.07.2018., Zadar - Istraznom sucu na Zupanijski sud priveden je uhicen muskarac osumnjicen za bombaski napad. Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL
FOTO: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Podignuta je optužnica protiv 37-godišnjeg dostavljača mliječnih proizvoda M. M. koji je u prosincu prošle godine u blizini Zaprešića u trgovini dirao 14-godišnju djevojčicu, piše Jutarnji list. Dostavljač je prilikom prolaska kraj djevojčice i njezine prijateljice, dirao 14-godišnjakinju preko odjeće po stražnjici, stoji u optužnici Općinskog državnog odvjetništva u Velikoj Gorici.

Incident se dogodio oko sedam sati ujutro kada je dostavljač u trgovini obavljao dostavu mliječnih proizvoda dok su djevojčice stajale pokraj police s čokoladicama. Kada je djevojčica stigla do blagajne da platila slatkiše, dostavljač je namjerno prošao pored 14-godišnjakinje i uhvatio ju za bokove i ponovno dirao po stražnjici.

Nakon što je djevojčica s prijateljicom izašla iz trgovine, dostavljač im je rekao da uđu u njegov kamion. Djevojčica ga je odbila i pobjegla. Roditeljima je ispričala što se dogodilo i ubrzo nakon toga 37-godišnjak je brzo lociran.

Dostavljač sve negirao

Velikogoričko Općinsko državno odvjetništvo navodi da je dostavljač počinio kazneno djelo spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta – spolnom zlouporabom djeteta mlađeg od 15 godina. Sudu u Velikoj Gorici je odvjetništvo predložilo da dostavljaču produlji mjere opreza zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Dostavljač je sve negirao i kaže da u trgovinu dovozi robu dva puta tjedno i da je prostor vrlo uzak te da u dućanu često bude dosta djece koja neposredno prije njegove dostave dođu busom. Kaže da često rukom pokušava pomaknuti ljude koji čekaju u redu dok prolazi uz blagajnu kako bi mogao proći.

“Djeca često ne čuju kada ih zamoli da se pomaknu. Tako je bilo i toga dana. Nisam nikoga dirao po stražnjici, već po leđima. I ne, nisam nikoga zvao da dođe u kamion”, tvrdi dostavljač. Međutim, snimke nadzornih kamera u trgovini su snimile incident i na njima se jasno vidi kako je 37-godišnjak u više navrata prolazi kraj djevojčice, hvata ju za struk i stražnjicu iako je mogao proći drugim putem.