Dr. Chudy opisao kako je izvlačio ljude iz već okupiranog Vukovara: 'U Bijeljini nas je pretukla masa s kokardama'

Kaže da je 'po piksi' dobio i današnji direktor Rebra Ante Ćorušić

FOTO: screenshot HRT

Neurokirurg Darko Chudy gostovao je u HRT-ovoj emisiji “Nedjeljom u dva” u kojoj je voditelju Aleksandru Stankoviću opisao svoje sudjelovanje u Domovinskom ratu. Prisjetio se kako je kao liječnik bio dragovoljac, a u Vukovar je išao nakon pada grada kad se događala evakuacija civila i ranjenika u Bijeljinu.

“Bio sam sa Zvonkom Čuvalom u Renaultu 4 Doma zdravlja Đakovo. Čekali smo da se ukrca i posljednji kamion u tom velikom konvoju. To je bio naš zadatak. Zvonko je imao vezu, nekakav ogroman voki-toki, i kažem ‘vidiš zadnji kamion je nakrcan, idemo'”, prepričao je Chudy scenu u Bijeljini u koju je bio dovezen određeni broj ranjenih.

“Kad vidim tamo mlate ovog, jer to je u Bijeljini bila masa s kokardama, vidim mlate primarijusa Deškovića, brani ga europski promatrač, a dobiva po piksi i profesor Ante Ćorušić, koji tad nije bio profesor kad su ga tukli”, ispričao je Chudy.

[UŽIVO]

[UŽIVO] Nedjeljom u 2 i 3: Darko Chudy

Posted by Nedjeljom u 2 on Sunday, November 19, 2023

‘Pogodila me cigla’

Zatim je kazao kako se masa okrenula prema njima. “Ja mislim ajde proći će, nisam zamjetan, imao sam neku crnu dolčevitu. Kaže jedna žena ‘vuci ovog malog ustašu, crnokošuljaša, nosio je niske od nečijih prstića, ja sam ga vidjela”, kazao je.

“U prvu vidim da vrag šalicu bere, pa sam krenuo po livadi i onda su mi razbili zadnji dio, pa me jedna cigla pogodila u ruku, pa mi Zvonko viče ‘pali, pali zaklat će nas’, pa sam uspio nekako te žice spojiti, dragi Bog mi je pomogao.

Zapali se mašina, mi natrag, a jedan šleper beogradske registracije, sklopim ruke da nas pusti i pusti on nas i zatvori prolaz da nas nisu mogli više naganjati”, ispričao je neurokirurg voditelju Stankoviću.