Drama nad Salzburgom. Avionu na letu iz Ljubljane naprsnulo staklo, morao je hitno sletjeti

Zrakoplov Luxaira morao je prisilno sletjeti u München

De Havilland Canada Dash 8-400 aircraft, of a Luxair company, getting ready to land at Barcelona airport, in Barcelona on January 2022. 
 -- (Photo by Urbanandsport/NurPhoto) (Photo by Joan Valls / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
FOTO: NurPhoto via AFP / Arhiva

Zrakoplov luksemburške aviokompanije Luxair morao je u nedjelju prisilno sletjeti u München nakon što je napuklo staklo na jednom od prozora kokpita. Zrakoplov je letio na relaciji Ljubljana – Luksemburg, a putnici su s minhenske zračne luke prebačeni na druge letove.

Kako piše luksemburški RTL, prozor kokpita oštetio se dok se zrakoplov nalazio u zračnom prostoru Austrije, točnije, iznad Salzburga. Stranica za praćenje letova Flightradar24 navodi da je luksemburški Dash-8 ostao prizemljen u Münchenu 31 sat, pa se nakon popravka vratio u svoju matičnu zračnu luku. U jutro 6. veljače zrakoplov je nastavio svoje redovne linijske letove, ovaj puta prema Londonu.

Nije prvi Luxair s problemima

Luksemburški RTL također navodi da je Luxair prošlog tjedna imao problema s još jednim zrakoplovom, koji se ubrzo nakon polijetanja iz Bukurešta morao vratiti u zračnu luku zbog sumnje u tehničke probleme.

Prijevoznik je oko 100 putnika ponudio da prenoće u glavnom gradu Rumunjske budući da je ustanovljeno kako je Luxairov Boeing 737-700 zaista imao tehničkih problema zbog kojih nije mogao nastaviti let.