Dramatična situacija u Njemačkoj: gimnazijalac nožem napao druge učenike iz razreda, ranio ih je pet

Nije poznato nalazi li se neki od ozlijeđenih učenika u životnoj opasnosti

Police and other first responders work at the scene after a shooting at a school in Sankt Leon-Rot, southern Germany on January 25, 2024. (Photo by Daniel ROLAND / AFP)
FOTO: AFP

U srednjoj školi u Wuppertalu, na zapadu Njemačke, jedan je učenik jutros nožem ozlijedio nekoliko svojih kolega nakon čega je napadač, koji je također ozlijeđen, svladan i uhićen.

Policija je oko 10 sati ujutro zaprimila poziv da je u Gimnaziji Wilhelm-Dörpfeld u središtu grada učenik nožem nasrnuo na druge učenike i pritom petero ozlijedio.

Za sada nije poznato nalazi li se neki od ozlijeđenih učenika u životnoj opasnosti. Nakon dolaska policije i specijalnih policijskih jedinica napadač je svladan i prebačen u bolnicu zbog ozljeda.

Navodno napao kolege iz razreda

Policija trenutno provjerava je li napadač djelovao sam ili ima pomagače. Prema navodima policije, tijekom incidenta nije bilo pucnjave, a prema nekim medijima u napadu je korišten nož.

Više informacija o počinitelju nije za sada objavljeno. Kako navodi Bild, mladić je navodno napao svoje kolege iz razreda, ali za to još nema službene potvrde.