U školi u Španjolskoj tinejdžer izbo više učenika i nastavnika: 'Kasnio je na sat pet minuta, a onda iz ruksaka izvadio noževe'

Svi ozlijeđeni prevezeni su u obližnje bolnice

Napad u školi u Španjolskoj
FOTO: Screenshot/X

Četrnaestogodišnji učenik napao je nožem i ozlijedio više nastavnika i učenika u srednjoj školi Elena García Armada, u četvrti San José Obrero u Španjolskoj. Svi ozlijeđeni prevezeni su u obližnje bolnice. Napad se dogodio u četvrtak u 8:25, policija je dobila dojavu o “naoružanoj osobi koja napada učenike i nastavnike”. Kako navode drugi učenici koji su svjedočili napadu, učenik je kasnio pet minuta na nastavu, potom je sjeo za stol pa iz ruksaka izvukao dva kuhinjska noža.

Nasrnuo je na jednog od svojih kolega iz razreda i ubo ga vičući: “Ubit ću te”. Ostatak razreda, počeo je bježati, a učiteljica je napadača zamolila da prestane nakon čega je 14-godišnjak nasrnuo na nju i ozlijedio je. Zatim je izašao iz razreda, izašao u hodnik i upao u razred koji je bio nasuprot njegovu. Kad su ga učenici u tom razredu vidjeli s noževima u rukama, počeli su bježati, a u kaosu koji je nastao ozlijeđen je i učitelj koji ga je pokušao obuzdati.

‘Nije bio problematičan učenik’

“Mojeg prijatelja je ozlijedio u podlakticu, a profesore iz fizike i kemije u glavu”, kazao je jedan od učenika koji su prisustvovali napadu. Navodi da 14-godišnjak ‘nije bio problematičan, ali je uvijek bio sam’ zbog čega su mu se kolege iz razreda rugale, piše ElPais.

Policija ga je vrlo brzo pronašla i prevezla u policijsku postaju. Nalazi se u pritvoru dok ne bude izveden pred tužitelja za mladež. Motiv ovog napada je zasad nepoznat. Učenici su odmah evakuirani iz škole, po mnoge od njih nakon ovog napada dolaze roditelji kako bi ih odveli kući. Četrnaestogodišnjak bi mogao biti optužen za kazneno djelo jer je stariji od 14 godina i na mjestu događaja je zatečen s oružjem.