Dubrovački HDZ-ovac i MMA borac teško premlatio 17-godišnjeg dečka, završio u pritvoru. Otac u strahu: 'Što kad izađe za mjesec dana?'

Otac žrtve kazao je da je sukobu prethodila svađa oko psa

25.10.2019., Dubrovacki sud, Dubrovnik - Privodjene oca i sina osumnjicenih za kradju u Zracnoj luci Dubrovnik."nPhoto: PIXSELL
FOTO: PIXSELL/Ilustracija

Domagoj Kaznačić (31), član gradske organizacije Mladeži HDZ-a Grada Dubrovnika i MMA borac, prošloga petka brutalno je u šumi kod Opće bolnice u Dubrovniku pretukao 17-godišnjeg mladića, javlja Index.

Otac žrtve ispričao je za taj portal da je sukobu prethodila svađa oko psa. “Poslao sam dijete da prošeta psa. Iza dubrovačke bolnice ima šuma i tamo je pustio malog psa da se istrči. U nekom grmu bio je i Kaznačićev pas.

Psi su se posvađali, Kaznačić je navalio na našeg psa i nekoliko puta ga udario. Sin ga je pitao je li normalan i zašto udara psa, a ovaj je nasrnuo na njega”, kazao je otac.

‘Udarao ga je šakama, koljenom’

Tvrdi i da je Kaznačić udario njegovog sina šakom u glavu. “Pao je na pod, a kad se počeo dizati, ovaj ga je krenuo udarati šakama, koljenima, čime god je stigao. Nakon što se opet pokušao dignuti, počeo ga je gušiti. Ugrizao ga je za čelo i ruku, gdje ima velike podljeve”, kazao je otac.

Ispričao je i da su iz bolnice istrčale sestre i liječnica koje su pokušale zaustaviti sukob, no tvrdi da Kaznačić nije puštao njegovog sina. Otac je kazao i kako je 17-godišnjak zadržan u bolnici od petka do ponedjeljka, da ima potres mozga, lom prsta na nozi i brojne podljeve po glavi i tijelu.

Nakon sukoba, 17-godišnjaka je ispitala policija, a Kaznačić je također ispitan te priveden. Policija je ispitala i sestre i liječnice. “Rekle su nam da Kaznačić nije pokazao nikakvu empatiju ni ništa. Rekle su i da bi se s njim trebala pozabaviti neka stručna osoba. Mi smo u strahu, on će izaći za mjesec dana i što onda?”, pita se otac napadnutog mladića.

Završio u istražnom zatvoru

Kaznačića i njegovog sina ispitala je i krim-policija, a MMA borcu i HDZ-ovcu određen je istražni zatvor u trajanju od mjesec dana. O ovom događaju prije tri dana oglasila se i dubrovačka policija. “Policijski službenici Policijske postaje Dubrovnik dovršili su kriminalističko istraživanje kojim je utvrđena osnovana sumnja kako je 31-godišnjak počinio kazneno djelo teške tjelesne ozljede na štetu maloljetne osobe.

Naime, tijekom jutarnjih sati u petak, 22. ožujka, policija je zaprimila dojavu djelatnika Opće bolnice Dubrovnik kako su na obradu zaprimili dvojicu ozlijeđenih mladića od kojih je jedan maloljetna osoba, a drugi 31-godišnjak, te da su ozljede, prema izjavi mlađeg, zadobili u tučnjavi”, navodi se u priopćenju policije.

PU dubrovačko-neretvanska ističe da je provedeno kriminalističko istraživanje kojim je utvrđeno kako su “prethodno tog dana, dvojica spomenutih mladića na istom mjestu, šetali svoje pse bez povodca, kada je došlo do sukoba između pasa, a potom i sukoba između vlasnika pasa”.

Član Gradskog odbora Mladeži HDZ-a

“Tijekom sukoba maloljetnik je zadobio teške tjelesne ozljede, a stariji lakše te su obojica zbrinuti u dubrovačkoj bolnici”, navodi policija, dodajući da je Kaznačić priveden te da mu je određen istražni zatvor.

Kako piše Index, Kaznačić je u studenom prošle godine izabran za člana Gradskog odbora Mladeži HDZ-a, a vijest o njegovom imenovanju objavio je i dubrovački gradonačelnik Mato Franković. 2010. je godine sudjelovao na MMA prvenstvu Hrvatske s dubrovačkim klubom Gladijator.

Na večeras održanoj Izbornoj skupštini Gradske organizacije Mladeži HDZ-a Grada Dubrovnika za predsjednicu je izabrana…

Posted by Mato Frankovic on Friday, November 3, 2023