Žrtva napada u Vukovaru: 'Naguravali su se s moja dva prijatelja koji pričaju ekavicom, a onda su ih počeli tući'

Mladiću osumnjičenom da je jedan od sudionika u fizičkom napadu na maloljetnike u Vukovaru određen je istražni zatvor

FOTO: screenshot Nova TV

Priveden je 23-godišnji hrvatski državljanin osumnjičen zbog fizičkog napada nad maloljetnicima u Vukovaru. Dvojica napadnutih maloljetnika zadobila su teške tjelesne ozljede, treći je danas otpušten iz bolnice na kućnu njegu.

Fizički sukob dogodio se preksinoć u Vukovaru, maloljetnike su pretukli članovi navijačke skupine Bad Blue Boysa. Roditelji žrtava najavili su privatne tužbe, ali i miran prosvjed. “Od djece prave invalide, dosta je, nećemo to više dozvoliti”, navodi član obitelji žrtava.

Neki BBB-i su bili ispred nas i čuli naglasak mojih prijatelja. Pitali su nas za koga navijamo, no mi nismo ni stigli odgovoriti, počeli su vikati ‘Delije’ te su se naguravali s moja dva prijatelja koji pričaju ekavicom. Onda su ih počeli tući”, rekao je jedna od žrtava napada za Dnevnik Nove TV.

Roditelji zgroženi najnovijim napadom

Nakon što su ozlijedili dvojicu, krenuli su napasti i ostatak ekipe. “Vikali su ‘vadite nož’ i prijetili su mojem prijatelju da će ga bacitu u rijeku Vuku”, kaže maloljetnik koji je također dobio udarce u napadu.

Roditelji maloljetnika su zgroženi. “Bili smo šokirani, suprug je odmah krenuo u grad. Mislili smo da je to bilo neko tinejdžersko naguravanje. Kad smo došli u bolnicu vidjeli smo ozbiljnost ozljeda te djece”, rekla je majka jedne od žrtve nasilja.

“Učinjena je obrada i dodatne specijalističke pretrage. Danas su boljeg općeg stanja”, priopćeno je iz osječkog KBC-a. Dvojica maloljetnika zadobila su teške ozljede, a treći je pušten na kućnu njegu.

Provedeno kriminalističko istraživanje

Osumnjičeni 23-godišnjak i još trojica osumnjičenika, u subotu oko 22:30 sati su kod mosta Jean-Michela Nicoliera u središtu Vukovara – s ciljem da teško tjelesno ozlijede djecu 2008. i 2009. godišta – zadali im više udaraca šakama i nogama u glavu tijelo nanijevši im teške tjelesne ozljede i tjelesne ozljede, priopćeno je iz policije.

Iz vukovarskog Općinskog državnog odvjetništva izvijestili su i da je sudac istrage prihvatio njihov prijedlog i odredio osumnjičeniku istražni zatvor u trajanju od mjesec dana zbog postojanja opasnosti da će ometati kazneni postupak utjecajem na iskaze žrtva, svjedoke i ostale osumnjičenike te postojanja opasnosti da će ponoviti kazneno djelo, odnosno počiniti teže kazneno djelo.

Iz policije poručuju da je istraga ovog događaja i dalje u tijeku.