Dva tipa iz Podravine prebila muškarca jer je sporo vozio

Cijeli obračun snimila je nadzorna kamera na zgradi Općine

Općinski sud u Koprivnici podigao je optužnicu protiv 65-godišnjaka i 27-godišnjaka iz Pitomače koji su nanijeli teške ozljede jednom muškarcu. Dvojac je žrtvi slomio gornju čeljust i napravio podljev na oku, rabio mu arkadu, natukao glavu i desnu stranu prsnog koša, a nanijeli su mi i materijalnu štetu na autu, piše Podravski.

Incident se dogodilo prošlog listopada kada su dvojica muškaraca usred bijela dana, u Kloštru Podravskom napala vozača koji je, s upaljena četiri žigavca, vozio sporije. Žrtva je izlazila na glavnu cestu s parkirališta jedne trgovine i vozio je sporo jer je u bunkeru imao plastične cijevi.

‘Samo smo se branili’

Na glavnoj cesti se nalazio bijesni dvojac, koji ga je pokušao prestići, no kako je iz drugog smjera dolazio kamion, morali su naglo zakočiti. Nekoliko trenutaka kasnije su ga prestigli i vozili paralelno s njim i usput ga vrijeđali.

Kada su se oba automobila zaustavila kod kružnog toka u Kloštru, krenula je svađa i tučnjava. Žrtva je teško ozlijeđena i prevezena u bolnicu. Agresivni dvojac je na policijskom ispitivanju tvrdio da su se samo branili i da nisu vidjeli da je krvario. Jedan od muškaraca je tvrdio da je čuo da žrtva “ima pištolj i da će ih ubiti”. Drugi je tvrdio da se “pogubio se u svemu tome”. Rekao je da su bili isprovocirani, da im je oštećenik psovao majku.

Cijeli obračun snimila je nadzorna kamera na zgradi Općine. Uvidom u iskaze, dokaze, snimku videonadzora i nakon mišljenja vještaka, sud je zaključio da su okrivljenici počinili kazneno djelo protiv protiv života i tijela i podignuta je optužnica protiv njih. Tužitelji su tražili kaznu od osam mjeseci zatvora.