Epilog sulude priče: mesar iz SC-a, koji je ostavio bombu u autu kolege, dobit će otkaz

Ravnatelj SC-a kaže da se ne radi o ubacivanju bombe u automobil šefa skladišta, već je prema očitovanju mesara "bomba ostavljena u vrećici"

FOTO: Pixsell

Mesar zaposlen u Studentskom centru u Zagrebu, koji je početkom prošloga tjedna ostavio ručnu bombu u automobilu svog kolege šefa skladišta prehrane u SC, dobit će otkaz. Nakon incidenta o kojem je prvi izvijestio Telegram, ravnatelj SC-a Mirko Bošnjak donio je odluku o suspenziji mesara s radnog mjesta, dok se ne utvrde sve činjenice.

Sada je za Index potvrdio da će mesar dobiti izvanredni otkaz ugovora o radu. Mesar se, naime, očitovao svom poslodavcu o incidentu i tom prilikom priložio i policijski zapisnik s pregleda njegove obiteljske kuće. U SC-u su, temeljem njegovog iskaza, zaključili kako je njihov radnik priznao da je počinio navedeno djelo.

‘Nije ubacio, već ostavio bombu u vrećici’

Kako je prekjučer izvijestila PU zagrebačka na Telegramov upit, početkom prošlog tjedna zaprimili su dojavu 31-godišnjeg SC-ovog šefa skladišta prehrane da je u osobnom automobilu, nakon dolaska s posla, pronašao eksplozivnu napravu. Policija je utvrdila da je šef skladišta toga dana ključeve svog automobila dao 43-godišnjem SC-ovom mesaru koji je tada u njegovo vozilo, “bez konkretne namjere činjenja kaznenog djela, stavio eksplozivnu napravu”.

Ravnatelj SC-a Bošnjak sada kaže kako su na temelju očitovanja mesara te njegova očitovanja policiji zaključili da je mesar priznao počinjenje djela, ali i kako se ne radi o ubacivanju bombe u automobil šefa skladišta, već je prema očitovanju mesara “bomba ostavljena u vrećici”. Prema Telegramovim neslužbenim informacijama, sam šef skladišta prehrane navodno je zatražio od kolege mesara da mu donese ručnu bombu.

“Temeljem zakonskih odredbi i akata SC-a Zagreb, rukovodeći se dokumentima iz kojih je razvidno da je radnik G.K. priznao djelo, stečeni su uvjeti da poslodavac prema Radničkom vijeću SC-a Zagreb pokrene proceduru izvanrednog otkazivanja ugovora o radu gospodinu G.K.”, poručio je Bošnjak za Index.