Doznajemo: Radnici zagrebačkog SC-a, mesar i skladištar, dogovarali nabavku bombe. A onda ide najluđi dio priče

Telegramove neslužbene informacije govore kako je sam šef skladišta zatražio od mesara da mu donese ručnu bombu

FOTO: Pixsell/ilustracija Telegram

Bizaran incident među radnicima zagrebačkog SC-a: mesar zaposlen u poslovnici u Savskoj 25 u osobni automobil svog kolege šefa skladišta prehrane ubacio je ručnu bombu. Ovaj je bombu otkrio po dolasku s posla kući i sve prijavio policiji koja je prošlog utorka i intervenirala. Incident su nam potvrdili i ravnatelj SC-a Mirko Bošnjak i Policijska uprava zagrebačka.

Prema Bošnjakovoj službenoj odluci, koja je u Telegramovom posjedu, SC-ov mesar suspendiran je s radnog mjesta do utvrđivanja svih činjenica. Protiv njega će, doznajemo, biti podnesena i kaznena prijava državnom odvjetništvu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela ‘Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari’. I službene i neslužbene informacije koje smo prikupili o ovom događaju poprilično su nevjerojatne.

Došao doma i pronašao bombu

Iz policije su nam poručili kako su policajci Policijske postaje Klanjec prošlog utorka, 3. listopada 2023., zaprimili dojavu 31-godišnjaka (op.a. SC-ovog šefa skladišta prehrane) da je u osobnom automobilu, nakon dolaska s posla, pronašao eksplozivnu napravu. Policija je zatim utvrdila da je 31-godišnjak toga dana ključeve svog automobila dao 43-godišnjaku (op.a. SC-ov mesar) koji je tada u njegovo vozilo, “bez konkretne namjere činjenja kaznenog djela, stavio eksplozivnu napravu”.

Policija je izuzela eksplozivnu napravu i sigurno je pohranila. Iz PU zagrebačke proveli su kriminalističko istraživanje nad 43-godišnjim SC-ovim mesarom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja te će kaznenu prijavu podnijeti nadležnom državnom odvjetništvu.

Zatražio donošenje bombe?

Tijekom cijeloga dana Telegram je neslužbenim kanalima pokušao doći do više informacija o ovom događaju. Prema njima, sam šef skladišta prehrane navodno je zatražio od kolege mesara da mu donese ručnu bombu. Nitko od Telegramovih izvora nije znao reći jesu li ova dva radnika bila u kakvoj svađi ili zavadi.

Ravnatelj SC-a Bošnjak, HDZ-ovac kojem je ove godine u napetim okolnostima produljen mandat do 67. godine života, potvrdio nam je incident između dva radnika SC-a. U interesu sigurnosti, kaže, donio je odluku o oslobađanju obveze rada za radnika SC-a za kojega postoji osnovana sumnja kako je izvršio opasnu radnju. Radnik će biti suspendiran sve dok Bošnjakova uprava ne dobije povratne službene informacije od policije.

Produžetak mandata ravnatelja SC-a, i dosad obilježen aferama, s ovim incidentom poprima nove problematične razmjere. Sada, dakle, svjedočimo unošenju eksplozivnih naprava na područje Studentskog centra u Zagrebu, u samom centru grada, koje donose radnici SC-a, na područje kojim svakodnevno defiliraju stotine studenata. To, jasno, otvara neka nova pitanja o sigurnosti Studentskog centra i njegovih posjetitelja o čemu bi računa trebao povesti i Rektorat na čelu s rektorom Stjepanom Lakušićem, pod čijim okriljem djeluje SC.