Foto. Autom se zabila u karnevalska kola na A7, više ozlijeđenih: 'Svijetlili smo kao Betlehem, ne znam kako nas nije vidjela'

Petero putnika s karnevalskog vozila palo je na kolnik, pri čemu je njih četvero lakše ozlijeđeno

FOTO: Facebook / Tomislav Klarić

U nedjelju navečer na autocesti A7 kod Bakra dogodila se prometna nesreća u kojoj je sudjelovalo alegorijsko vozilo iz karnevalske povorke, javlja policija.

Nesreća se dogodila kada je 49-godišnja vozačica u automobilu riječkih registracijskih oznaka kod čvora Sv. Kuzam udarila u stražnji dio alegorijskih kola. Petero putnika s karnevalskog vozila palo je na kolnik, pri čemu je njih četvero lakše ozlijeđeno.

‘Ne znam kako nas nije vidjela’

Osoba iz vozila koje je vuklo alegorijska kola kaže da joj nije jasno kako ih vozačica nije vidjela. “Kola su svijetlila poput Betlehema i nije mi jasno kako nas vozačica tog osobnog vozila nije vidjela Automobil se mogao bez problema prestrojiti u lijevu prometnu traku i tako nas prestići, nije mi jasno zašto se to nije dogodilo i zašto se vozilo zabilo u nas”, ispričao je za Riportal sudionik nesreće.

S mjesta nesreće na zaobilaznici iznad Bakra, na alegorijska kola "Čočman expresa" iz našeg Hreljina naletjela vozačica. Ozlijeđeni u bolnici su van životne opasnosti. Ljudi čuvajte se🙏

Posted by Tomislav Klarić on Sunday, February 11, 2024

Očevidom je utvrđeno kako 49-godišnjakinja nije prilagodila brzinu kretanja vozila prometnoj situaciji i stanju na cesti, a vozilom je k tome upravljala pod utjecajem alkohola od 0,75 promila.
Zbog izazivanja prometne nesreće i počinjenja prometnih prekršaja, 49-godišnjakinja je sankcionirana u skladu s odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.