Foto: Kaos na Trgu: okupili se molitelji, prosvjednici ležali na tlu i bubnjali, policija lovila mladića koji je nasrnuo na djevojku

Policija je privela nekoliko ljudi, navodno muškarce koji su s Pernarom došli na prosvjed

FOTO: Neva Zganec/PIXSELL

Prva je subota u mjesecu, što znači da su se na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu okupili molitelji, ali i prosvjednici. Okupljeni muškarci molili su krunicu kako bi postali duhovni autoriteti u obitelji koji će hrabro svjedočiti i prenositi katoličku vjeru te za život u predbračnoj čistoći, za čednost u odijevanju i ponašanju, kao i za obnovu katoličkih brakova, stoji u najavi organizatora.

Dok su se molitelji pripremali za klečanje i molitvu, petero prosvjednika ležalo je na tlu, piše Index. Dio prosvjednika je bubnjao, a na Trg je došao je i Ivan Pernar. Policija je, javlja reporterka Indexa, privela nekoliko ljudi, navodno muškarce koji su s Pernarom došli na prosvjed.

Neva Zganec/PIXSELL

Incident na Trgu

Portal 24sata piše da se dogodio incident i policijska potjera za mladićem koji je jednoj djevojci pokušao uzeti transparent iz ruku. Došlo je do naguravanja, a onda su se uključili policajci koji su pokušali privesti mladića. On je počeo bježati preko Jelačićeva trga, no policija ga je ubrzo svladala i privela.

Molitva krunice muškaraca održava se i u Trogiru, Šibeniku, Splitu, Osijeku, Dubrovniku, Karlovcu, Zadru i Vinkovcima.

Neva Zganec/PIXSELL