Foto. Naglo nevrijeme poharalo Bjelovar. Stablo palo na bus, vatrogasci jedva spriječili pad staklene stijene s nebodera

Nevrijeme se kreće ka istoku Hrvatske

27.10.2023.,  Bjelovar - Uslijed jakog nevremena i vjetra stablo bora iscupano je iz korijena, te je palo na autobus na autobusnom kolodvoru. Srecom autobus je u tom trenutku bio prazan, te je zabiiljezena samo materijalna steta.  Photo: Damir Spehar/PIXSELL
FOTO: Damir Spehar/PIXSELL

Kratko, ali snažno nevrijeme s obilnom kišom i velikim udarima vjetra zahvatilo je područje Bjelovara u petak oko 13 sati. Vatrogasci su imali više intervencija u centru grada.

Županijski centar 112 u Bjelovaru primio je desetak poziva u vezi oštećenja autobusa, automobila te krovišta zgrada. Dio Ulice Matice hrvatske bio je zatvoren jer je prijetila opasnost da padnu staklene stijene s nebodera.

Vatrogasci u akciji Bjelovar.live
Akcija vatrogasaca Bjelovar.live

‘Prijetila je opasnost’

Na obližnjem autobusnom kolodvoru na autobus se pak srušilo stablo, potvrdio je zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe u Bjelovaru Davor Đalog. Kako javlja Bjelovar.live u busu se nitko nije nalazio i ozlijeđenih osoba nema.

“Vjetar je narušio statiku vanjske stijene na jednom od stanova na drugom katu. Prijetila je opasnost da stijena padne i ugrozi prolaznike. Uspjeli smo ju učvrstiti, a radnici su već u stanu i saniraju stijenu. Odnosno, također ju pokušavaju učvrstiti, osigurati, samo s unutarnje strane”, kazao je za Bjelovar.live.

Bor pao na bus Bjelovar.live
Iščupano stablo bora Damir Spehar/PIXSELL