Foto. Riječke ulice pod vodom. Postavljeni pontonski prijelazi, na kritičnim dijelovima vreće s pijeskom

Jugo i kiša izazivaju ozbiljne probleme

Poplava u Rijeci, djevojka sa psom
FOTO: Goran Kovacic/PIXSELL

Središnja riječka tržnica u petak je ponovno poplavljena uslijed plime, juga i kiše koja pada na riječkom području, pa su za građane postavljeni pontonski prijelazi. Na nekoliko lokacija uz zgrade u središtu grada preventivno se postavljaju brane.

Zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Grada Rijeke Hinko Mance rekao je da središnja gradska tržnica uobičajeno poplavi za jakoga juga i visoke razine mora pa se očekuje povlačenje vode nakon smirivanja vremena. U riječkom Art kvartu zbog niske razine područja, kao i slijevanja vode s prometnica, preventivno se postavljaju brane na objekte kao što je Dječja kuća, koji se nalaze na najnižim točkama, kazao je.

Brane, odnosno veće s pijeskom, postavljaju se na još nekoliko lokacija, tj. kod poslovnih prostora u središtu grada, kako bi se spriječilo njihovo poplavljivanje.

Jako jugo u Rijeci Goran Kovacic/PIXSELL
Plima poplavila rivu u Rijeci Goran Kovacic/PIXSELL
Jako jugo poplavilo ulice Goran Kovacic/PIXSELL

U prekidu neke linije

Prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda za Sjeverni Jadran, u prvom dijelu dana bit će pretežno oblačno s kišom, lokalno i s pljuskovima s grmljavinom koji mogu biti izraženiji. Mjestimice je moguća obilna oborina, posebno u Rijeci i okolici.

Sredinom dana i poslijepodne razvedravanje, no još ponegdje može pasti malo kiše. Puhat će umjereno i jako, na udare i olujno jugo pa jugozapadnjak, a popodne mjestimice zapadnjak i sjeverozapadnjak. Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta u prekidu su neke trajektne, katamaranske i brodske linije na riječkom, kao i na zadarskom, šibenskom i splitskom području.

Poplava u Rijeci Goran Kovacic/PIXSELL
Južina u Rijeci Goran Kovacic/PIXSELL
Nevrijeme u Rijeci Goran Kovacic/PIXSELL