Foto. Saslušani Dankini roditelji, mamin mobitel poslali na vještačenje. Procurila snimka nadzorne kamere sa susjedne kuće

Policija sad navodno ispituje sve kontakte obitelji nestale Danke i njihove odnose

FOTO: MUP Srbije

Potraga za nestalom djevojčicom Dankom Ilić (2) u kojoj sudjeluje više stotina ljudi još uvijek nije dala rezultate. Dvogodišnja curica nestala je jučer oko 13.45 sati u mjestu Banjsko Polje nedaleko od srpskog grada Bora, a vrlo brzo su alarmirane sve hitne službe i krenulo se s potragom.

Sada već puna 24 sata policajci, vatrogasci, pripadnici Gorske službe spašavanja, rudari i mještani pretražuju teren i objekte u Banjskom Polju kako bi našli nekakav trag koji bi ih doveo do malene Danke.

U međuvremenu su Dankini roditelji saslušani s policijom. Iako su srpski mediji ranije izvijestili kako je Dankin otac Miloš Ilić poligrafski ispitan, njegov otac tvrdi kako to nije istina. “Snaha i sin su na razgovoru u policiji. To je naprosto normalna procedura u istrazi, tako su mi rekli”, uvjerava Dankin djed.

MUP Srbije

Majčin mobitel na vještačenju

Neki srpski mediji su izvijestili kako je nakon razgovora u policiji Dankinoj majci oduzet mobitel te je poslan na vještačenje. Neslužbeno se može doznati i da policija sad ispituje sve kontakte obitelji nestale Danke i njihove odnose.

U poslijepodnevnim satima se na društvenim mrežama pojavila snimka nadzorne kamere s jedne kuće stotinjak metara udaljene od mjesta na kojem je Danka zadnji put viđena. Na snimci se može vidjeti automobil koji ulicom prolazi u 13.47 sati, samo dvije minute nakon vremena koje se službeno vodi kao trenutak nestanka. Kako javljaju srpski mediji, automobil se kreće u smjeru suprotnom od imanja Ilićevih.

Neki mještani strahuju da je djevojčica oteta, no policija još uvijek nema nikakvih dokaza koji bi išli u prilog toj tezi.

Udaljila se iz dvorišta

Podsjetimo, majka je nestanak Danke policiji prijavila jučer oko 15 sati. Ustvrdila je kako se njezinoj kćeri trag izgubio oko 13.45 sati.

“Djevojčica Danka Ilić, starosti dvije godine, nestala je u utorak oko 13.45 sati u naselju Bansko Polje, u Ulici vojvode Radomira Putnika br. 19, grad Bor. Smeđe kose, smeđih očiju, visine oko 85 centimetara. Na sebi je u trenutku nestanka imala maslinasto zelenu jaknu, ljubičaste hlače i crne tenisice”, naveli su iz policije prve informacije o nestanku.

Kako pišu srpski mediji, Danka je bila u dvorištu na imanju obitelji Ilić u Banskom Polju i to je njezina zadnja poznata lokacija.

MUP Srbije

Zahtjevan teren

Banjsko Polje je prigradsko naselje u Boru, udaljeno oko 7 kilometara od grada. U naselju ima nekoliko višekatnica, a imanje obitelji Ilić nalazi se na izlazu iz naselja. Prema riječima mještana, iza brijega blizu kojeg se nalazi imanje Ilićevih teče potok koji je policija također pretražila.

Pripadnik Gorske službe spašavanja Dušan Mišić kaže kako pretražuju teren koji bi bio jako zahtjevan za dvogodišnje dijete. “Svi mi koji smo na terenu ispitujemo svaki detalj”, kaže Mišić i objašnjava kako potraga zapravo izgleda.

“Radi se kompletno, kružno, 360 stupnjeva oko mjesta na kojem je djevojčica zadnji put viđena. Samo u prvoj zoni smo prešli 20 kilometara”, rekao je Mišić i dodao kako će se sad fokusirati na iduću zonu. Objašnjava kako dijete staro od 3 do 5 godina po nekim procjenama može prehodati maksimalno 9 kilometara u idealnim uvjetima. “No, teren ovdje nije pristupačan niti ravan, tako da nije Danka mogla daleko otići”, rekao je Mišić.

MUP Srbije
MUP Srbije
MUP Srbije
MUP Srbije
MUP Srbije
MUP Srbije