Na imanje na kojem je dvogodišnja Danka zadnji put viđena stigli bager i policajci s lopatama: 'Imaju nova saznanja'

Roditelji su opet na razgovoru u policiji. Od sinoć su razdvojeni

FOTO: MUP Srbije

Nakon što je u posljednja dva dana pretraženo područje površine 10 kvadratnih kilometara, istraga nestanka Danke Ilić vratila se na mjesto na kojem je dvogodišnjakinja posljednji put viđena. Naime, u četvrtak rano poslijepodne na imanje obitelji Ilić u Banjskom Polju stigao je bager koji je raščišćavao zapušteno imanje od posječenih stabala. U dvorištu su snimljeni i policajci koji uz pomoć lopata iskopavaju zemlju pored štale.

Nije poznato jesu li aktivnosti na imanju Ilićevih ikako povezane s činjenicom da su Dankini roditelji od prijepodneva opet u prostorijama policije.

“Roditelji su sinoć razdvojeni. Svatko je bio u svojoj obiteljskoj kući, a nadzirala ih je policija. Od jutros su ponovno na policiji s radnicima Centra za socijalni rad”, rekao je izvor iz istrage za portal Nova.rs. Dodaju i kako je Dankin stariji brat dodijeljen baki i djedu na čuvanje dok se istraga ne završi te da obitelj nije bila u evidenciji Centra za socijalni rad.

Policija ima nova saznanja?

Kurir ne navodeći detalje tvrdi da je policija došla do novih informacija o slučaju, ali da će ih tek naknadno objaviti. “Potraga je obustavljena jer je policija došla do novih saznanja. Trenutno se ne može reći o čemu se radi, a čim to bude moguće, oglasit će se Ministarstvo unutarnjih poslova”, rekao je neimenovani izbor za Kurir.

Podsjetimo, dvogodišnja Danka nestala je u utorak poslijepodne u mjestu Banjsko Polje kod srpskog grada Bora i od tada traje velika potraga koja još uvijek nije dala rezultata. Danka je posljednji put viđena u dvorištu na imanju obitelji Ilić, a svaki trag izgubio joj se kada se njezina majka Ivana Dragomirović okrenula dati vode starijem djetetu.

U posljednja dva dana više stotina policajaca, vatrogasaca, pripadnika Gorske službe spašavanja, rudara, ali i običnih građana pretraživalo je teren na lokaciji na kojoj je Danka posljednji put viđena. Pretraženo je područje površine 10 kilometara kvadratnih.

Tri potencijalna traga

Jučer je klasična terenska pretraga obustavljena te se policajci u istrazi sada fokusiraju na tri potencijalna traga – mobitel Dankine majke, podatke s baznih stanica te provjerava prijave nestanka.

Policija je jučer u sklopu potrage izuzela i snimku s nadzorne kamere obližnje kuće. Pokazalo se da je oko dvije minute nakon Dankina nestanka ulicom prošao netko u Fiat Puntu. Kurir danas javlja kako je muškarac koji je vozio Punto brzo vozio jer je bio u alkoholiziranom stanju. Radi se o susjedu koji živi nedaleko od imanja na kojem je Danka posljednji put locirana i za kojeg doznaju da je ispitan u policiji.

Tijekom noć se pojavila informacija kako je nesretna djevojčica pronađena, no RTS javlja kako se radilo o lažnoj vijesti. Jutros se oglasio i MUP Srbije poslavši važan apel javnosti. “Ministarstvo unutarnjih poslova, povodom slučaja nestanka dvogodišnje djevojčice Danke Ilić u Banjskom Polju, apelira na medije da ne objavljuju neprovjerene i netočne informacije jer tako ugrožavaju istragu, čiji je cilj da se djevojčica što prije pronađe”, poručili su iz policije dodajući kako je sigurnost i pronalazak djevojčice apsolutni prioritet koji je iznad svih drugih interesa.