Policija dobila dojavu da tip u Privlaci vozi pijan. Kad su ga našli, skužili su da provaljuje u kuće, krade i uništava aute

Sud odredio istražni zatvor

19.10.2022., Osijek - Akcija osjecko-baranjske policije i Uskoka, u kojoj je uhiceno najmanje tridesetak osumnjicenih, obuhvatila je tri organizirane skupine koje su se bavile preprodajom droga i duhana. Nesluzbeno se doznaje da je rijec o skupinama ciji su organizatori bili povezani, a djelovali su na podrucju Hrvatske, ali i inozemstva. Photo: Davor Javorovic/PIXSELL
FOTO: Davor Javorovic/PIXSELL/Ilustracija

Policija je dobila dojavu da pijani 54-godišnjak u Privlaci vozi automobil. Dok su stigli na mjesto događaja, policajci su zatekli muškarca u kafiću, s ključevima auta vinkovačkih registarskih oznaka.

Napuhao je 2,06 promila i smješten je u posebnu prostoriju za triježnjenje. Privremeno mu je oduzeta vozačka dozvola, a protiv njega će zbog toga biti podnesena prekršajna dozvola.

Oštetio sedam automobila na parkiralištu

No, to nije sve. Policajci su utvrdili da je oštrim predmetom oštetio sedam automobila parkiranih na parkiralištu ispred kafića. Obavljen je očevid, a nad 54-godišnjakom kriminalistička istraga. Osumnjičen je za počinjenje kaznenog djela oštećenja tuđe stvari.

Također, tijekom istrage povezan je uz dvije teške krađe i provale u obiteljske kuće u Privlaci tijekom svibnja ove godine. Policajcima je predao pištolj koji je ukrao u jednoj od tih provala. U nedjelju je pritvoren uz kaznenu prijavu. Sudac istrage protiv 54-godišnjaka je odredio istražni zatvor u trajanju od mjesec dana.