Novi detalji o onoj pljački i dramatičnom obračunu s policajcima u Sesvetama. Priča je daleko luđa nego se isprva znalo

Policija ga je uhvatila nakon žestokog obračuna u kojemu je ispaljen hitac u zrak

18.9.2021., Zagreb - Jedan covjek ranjen je u pucnjavi u Sesvetama u Ulici Ljudevita Posavskog na kucnom broju 3 oko 16.40. Privedeno je petero ljudi. Tezina ozljeda nije jos poznata, a policijski ocevid je u tijeku. rPhoto: Goran Stanzl/PIXSELL
FOTO: Goran Stanzl/PIXSELL

Zagrebačka policija jučer je savladala 47-godišnjeg naoružanog muškarca koji je zaposlenici u trgovini u Sesvetama prijetio pištoljem, a sada su objavili nove detalje istrage koju su proveli.

Muškarac je između 26. i 27. siječnja 2024. godine na parkiralištu u Novom Zagrebu ukrao prednju i stražnju registracijsku tablicu s automobila zagrebačkih registarskih oznaka te ih montirao na automobil s kojim se koristi.

Nakon toga se automobilom dovezao do trgovine u Sesvetama. Prijeteći zaposlenici pištoljem, za kojeg se kasnije utvrdilo da je plastični, počinio je razbojništvo. Ukrao je novac pa pobjegao automobilom, no policajci su ga nedugo nakon toga pronašli.

Upotrijebili suzavac i tjelesnu snagu

Dvadeset minuta nakon pljačke, policajac u naselju Gorenec uočio je vozilo s kojim je lopov pobjegao. Kad je došao bliže automobilu, unutra je bio muškarac koji je odgovarao opisu lopova.

Odbio je izaći iz auta na traženje policajca i pokušao je pobjeći. Policajac je zbog oružja koje je lopov imao upotrijebio suzavac i tjelesnu snagu kako bi ga spriječio u bijegu.

Izvukao ga je iz automobila, a razbojnik je posegnuo za pištoljem zbog čega je policajac ispalio hitac u zrak. Muškarac je nakon toga odbacio pištolj. Ubrzo je stigao i drugi policajac koji je kolegi pomogao staviti lisice 47-godišnjaku.

Nije mu bila prva razbojnička krađa

Iz zagrebačke policije su priopćili da to nije prvo razbojništvo koje je ovaj muškarac počinio. Naime, između 24. i 25. siječnja na parkiralištu u Novom Zagrebu skinuo je tablice s automobila sisačkih registarskih oznaka i stavio ih na svoj automobil.

Dovezao se do benzinske postaje na području Peščenice. Tu je uz pištoljem zaprijetio zaposlenicama i ukrao novac. Slično razbojništvo počinio je i 13. studenoga prošle godine kad je opljačkao benzinsku postaju na području Trnja. Uz prijetnju predmetom koje je nalikovalo pištolju od zaposlenika je ukrao novac.

Ukupna šteta koju je počinio je 3000 eura. Osumnjičeni 47-godišnjak je u pritvoru, protiv njega policija podnosi posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.