Gotova obdukcija Ukrajinca ubijenog u Slavonskom Brodu: 'Malo je šokantno, ti radnici su popili, navodno se slavio rođendan'

Istraga se nastavlja

23.04.2024. Slavonski Brod - U centru grada u Starcevicevoj ulici, pronadjeno je tijelo muskarca.  Photo: Ivica Galovic/PIXSELL
FOTO: Ivica Galovic/PIXSELL

Gotova je obdukcija tijela muškarca koji je pronađen mrtav u Slavonskom Brodu u Starčevićevoj ulici, neslužbeno doznaje 24sata. Riječ je o građevinskom radniku iz Ukrajine koji je navodno ubijen nakon sukoba s drugima (svi rođeni 1990.-ih) koji se dogodio u apartmanu, piše RTL.

“Kriminalističko ispitivanje još uvijek traje, tek kada bude okončano utvrdit će se tko je počinitelj teškog kaznenog djela, ubojstva. Za sada je još uvijek četvero ljudi u pritvoru. Ne možemo iznositi detalje zbog toga što krim obrada još uvijek traje”, rekla je glasnogovornica PU brodsko-posavske Kata Nujić.

Osumnjičeni idu pred državnog odvjetnika

Policija je u utorak u 15:17 u Slavonskom Brodu unutar kuće pronašla tijelo muškarca. Iz policije su potvrdili da je riječ o stranom državljanu, Ukrajincu. Ubijen je 47-godišnjak. Svi privedeni su Ukrajinci koji su stigli u Hrvatsku početkom godine. Ubijeni i privedeni poznavali su se od prije.

“Malo je šokantno, radnici, oni su malo popili, navodno da se slavio rođendan od toga pokojnika, tako da što se dalje dešavalo ne znam”, rekao je Nikola Zastrižni, predstavnik ukrajinske nacionalne manjine u Brodsko-posavskoj županiji.

Kad policija utvrdi tko bi mogao biti počinitelj kaznenog djela, on će biti pritvoren. Osumnjičenog ili više njih očekuje privođenje pred državnog odvjetnika i suca istrage Županijskog suda koji bi mogao odrediti istražni zatvor.