Gradonačelnik Beograda dao ostavku

Ističe i kako će nastaviti obavljati posao gradonačelnika sve do izbora i konačne provjere povjerenja građana

21, February, 2023, Belgrade - In the Great Hall of the National Assembly, the eighth session of the Assembly of the City of Belgrade was held, where changes in city transport regarding fare collection and other topics were discussed. Aleksandar Sapic. Photo: Amir Hamzagic/ATAImages

21, februar, 2023, Beograd - U Velikoj sali Narodne skupstine odrzana je osma sednica Skupstine grada Beograda na kojoj se raspravljalo o promenama u gradskom prevozu oko naplate karata i drugim temama.  Photo: Amir Hamzagic/ATAImages/PIXSELL
FOTO: Amir Hamzagic/ATAImages 21, februar, 2023, Beograd - U Velikoj sali Narodne skupstine odrzana je osma sednica Skupstine grada Beograda na kojoj se raspravljalo o promenama u gradskom prevozu oko naplate karata i drugim temama.

Sve je izglednije da će se u Srbiji u prosincu održati izvanredni izbori, ne samo parlamentarni i beogradski, već i u pojedinim općinama. U međuvremenu je krenuo val ostavki gradonačelnika diljem Srbije, redom SNS-ovaca, a danas je i gradonačelnik Beograda iz Vučićevih redova Aleksandar Šapić objavio da formalno podnosi ostavku na svojoj funkciji.

“Upravo sam podnio formalnu ostavku na mjesto gradonačelnika grada Beograda, kako bi se počeli stvarati pravni uvjeti za održavanje izbora koji bi se, pored parlamentarnih i pokrajinskih, 17. prosinca održali i na nivou Beograda”, navodi Šapić u priopćenju, prenosi Danas.rs. Ističe i kako će nastaviti obavljati posao gradonačelnika sve do izbora i konačne provjere povjerenja građana.

Brnabić najavila izvanredne izbore

Podsjetimo, srpska premijerka Ana Brnabić obavijestila je u četvrtak suradnike i ministre na sjednici Vlade da će izvanredni parlamentarni izbori biti održani 17. prosinca, a taj datum spomenuo je i srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić u programu RTS-a.

Beogradski gradonačelnik Šapić također se jučer oglasio o izborima, te naveo da će se izbori u prijestolnici „vrlo vjerojatno“ održati 17. prosinca i da će se to znati „za par dana“.