Teško je zamisliti veću blamažu od one koju je gradonačelnik Beograda doživio u emisiji uživo. Video je postao hit u regiji

Lapsus Vučićevca na nacionalnoj televiziji

FOTO: RTS/Screenshot

Gradonačelnik Beograda iz Vučićevih redova, Aleksandar Šapić, gostovao je danas na RTS-u. Govorio je o gradskoj infrastrukturi te kritizirao je veliki broj automobila po Beogradu navodeći kako je u svakom od njih uglavnom tek po jedna osoba – vozač.

“Ja sam se, jednom kad sam se sam vozio, brojao. Nisam mogao naći automobil u kojem ima više od vozača. Sve su to objektivni problemi”, rekao je Šapić.

Međutim, voditeljica je primijetila jedan detalj u njegovoj rečenici. “Pa dobro, sad i vi kažete da ste se sami vozili”, uzvratila mu je. “Vozio sam se u autu. Spletom okolnosti me vozio vozač tada”, rekao je Šapić, a voditeljica je rekla da se šalila.

Prošli mjesec podnio ostavku, ali ostaje na poziciji

Šapić je, podsjetimo, krajem rujna objavio da formalno podnosi ostavku na svojoj funkciji.

“Upravo sam podnio formalnu ostavku na mjesto gradonačelnika grada Beograda, kako bi se počeli stvarati pravni uvjeti za održavanje izbora koji bi se, pored parlamentarnih i pokrajinskih, 17. prosinca održali i na nivou Beograda”, priopćio je tada Šapić. Istaknuo je kako će nastaviti obavljati posao gradonačelnika sve do izbora i konačne provjere povjerenja građana.