Hamasovci oteli i mladog srpskog državljanina, odveli ga u Gazu. Pojavio se uznemirujući video otmice

Majka je tražila i pomoć konzulata Srbije u Izraelu

Alon Ohel
FOTO: Privatni album

Alona Ohela, mladića koji uz izraelsko ima i srpsko državljanstvo, oteli su pripadnici Hamasa nakon što su prije desetak dana provalili na izraelski teritorij. Alonova majka izjavila je kako je njezin sin otet na glazbenom festivalu koji su prekinuli pripadnici Hamasa i koji je završio krvoprolićem. Objavljena je i snimka koja navodno prikazuje otmicu civila među kojima je bio i Ohel.

“On je glazbenik i otišao je na glazbeni festival mira na kojem je bilo oko 2500 ljudi. Oko 6 sati ujutro krenuo je raketni napad na područje na kojem se festival održavao. Alon se s prijateljima odvezao do jednog skloništa i ondje su se sakrili od projektila”, ispričala je neutješna majka.

U skloništu je, kaže, bio sa 27 osoba sličnog uzrasta, koji su ondje potražili sigurnost tijekom napada. No, ubrzo su ih locirali pripadnici Hamasa te su u sklonište ubacili sedam granata. Očajna žena kaže kako su Alon i jedan njegov prijatelj pokušavali granate hvatati rukama i izbacivati iz skloništa kako bi spasili ljude, no jedna od ubačenih bombi je eksplodirala i ozlijedila mnogo ljudi.

Horor u skloništu

“Teroristi su nakon detonacije upali u sklonište i izvukli mog sina. Bio je živ i oteli su ga s još tri osobe. Stavili su ih u kamion i odvezli. Sve je to vidio njegov najbolji prijatelj. On je, pak, bio ozlijeđen i s djevojkom se pravio da je mrtav. Poslije je prevezen u bolnicu gdje nam je i rekao da je Alon otet i odveden u Pojas Gaze”, ispričala je majka.

Tu je informaciju potvrdila i izraelska vojska.

S obzirom da je Alon srpski državljanin, njegova majka je tražila i pomoć konzulata Srbije u Izraelu. Kaže kako je njezin djed rođen i Novom Sadu, a dio dalje obitelji nalazi se u Beogradu.

Alon Ohel, 22-year-old Israeli Serbian citizen, was kidnapped during a music festival in southern Israel by #Hamas terrorists.

Posted by Mike Frazin on Tuesday, October 17, 2023