Hanfa upozorava na sumnjivu tvrtku iz Tajvana: 'Zovu građane i nude im usluge za koje nemaju odobrenje'

Hanfa nema informacije o o poslovanju tog društva

FOTO: PIXSELL

Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa) upozorila je u ponedjeljak hrvatske građane i ulagatelje na tajvansko društvo Dryden Partners, koje u posljednje vrijeme kontaktira građane i nudi mogućnost financijskih ulaganja i planiranja mirovine.

Kažu da društvo nije registrirano u Hrvatskoj niti ima notifikaciju Hanfe za neposredno pružanje takvih usluga u Hrvatskoj. Iz Hanfe navode da to društvo nudi niz financijskih usluga, od financijskog savjetovanja i trgovanja vrijednosnim papirima do upravljanja imovinom, ali i planiranja mirovine.

Nemaju odobrenje Hanfe

Pregledom internetske stranice društva, međutim, nije utvrđeno da postoji odobrenje nadležnog regulatora za pružanje tih usluga. Također, društvo nije registrirano u hrvatskom Sudskom registru niti se nalazi na popisu notificiranih društava Hanfe za neposredno pružanje usluga u Hrvatskoj, napominju iz Hanfe. To društvo, ističu iz Hanfe, nema odobrenje za pružanje investicijskih niti ostalih usluga na području Hrvatske koje spominju na svojoj internetskoj stranici.

Također, Hanfa ne raspolaže dodatnim informacijama o poslovanju tog društva, niti je nadležna za nadzor zakonitosti njegova poslovanja te ne može utjecati na zaštitu prava i interesa ulagatelja koji uspostave poslovni odnos s društvom. Stoga pozivaju ulagatelje s područja Hrvatske na oprez prilikom ulaska u bilo kakav poslovni odnos s navedenim društvom, navodi se još u priopćenju.