Hrabri prometnik koji je spriječio tragediju u Dugom Selu: 'Potrčao sam, uskočio u predzadnji vagon i zaustavio vlak'

Prometnik Lončarević ističe kako je samo radio svoj posao

FOTO: SIndikat prometnika vlakova Hrvatske

Prometnik Marko Lončarević koji je jučer spriječio katastrofu na kolodvoru u Dugom Selu, za 24 sata je ispričao kako je zaustavio teretni vlak koji je sinoć nešto prije 23:20 iskočio iz tračnica i oštetio dio perona i dio kolosijeka.

“Stajao sam na mjestu predviđenom za dočekivanje vlaka kad sam začuo alarm. Ubrzo sam primijetio da je zadnji vagon vlaka iskočio iz tračnica te da se ne smanjuje njegova brzina. Signalizirao sam znak STOP, ali me strojovođa više nije vidio. Morao sam brzo reagirati jer vremena za isključenje napona u kolodvoru nije bilo”, kazao je Lončarević.

‘Samo sam radio svoj posao’

“Trčeći sam uskočio na predzadnji vagon u pokretu i prisilno zaustavio vlak. Sve se odvilo jako brzo no najbitnije je da je sve na kraju dobro završilo. Samo sam radio svoj posao”, dodao je. Njegov hrabri potez ranije je pohvalio Sindikat prometnika vlakova Hrvatske, iz kojeg su na društvenim mrežama podijelili i fotografije nesreće.

”Zahvaljujući prisebnosti i hrabrosti vanjskog prometnika vlakova Marka Lončarevića koji je zaustavio vlak otvaranjem slavine na posljednjem vagonu, i ovako ogromna šteta nije postala – katastrofalna. Razloge iskakanja posljednjeg vagona utvrdit će istraga koja je u tijeku”, napisali su.