Hrebak se ekstatično divi Plenkoviću: 'Imenovanje Anušića mu je najbolji potez, Penava je sad gotov!'

Predsjednik HSLS-a je baš jako zadovoljan

17.05.2021., Bjelovar - Dario Hrebak potvrdio novi mandat gradonacelnika vec u prvom krugu uvjerljivom pobjedom od 66,68% osvojenih glasova. rPhoto:Damir Spehar/PIXSELL
FOTO: Damir Spehar/PIXSELL

Premijer Andrej Plenković danas je na konferenciji za medije objavio da je za novog ministra obrane predložio Ivana Anušića, osječko-baranjskog župana i potpredsjednika HDZ-a. Naslijedit će Marija Banožića, kojeg je razriješio nakon prometne nesreće u subotu u kojoj je poginuo muškarac.

Plenković je na presici izjavio da je Anušić dobio potporu stranke i koalicijskih partnera, što je potvrdio i predsjednik HSLS-a Dario Hrebak. On je za N1 kazao kako je ovo imenovanje dobar politički potez uoči parlamentarnih izbora.

“Smatramo da Anušić ima sve političke predispozicije da to doista bude i da osim dobrog i uspješnog župana bude i uspješan ministar. Mislim da je s strane, s obzirom na to da je imao važnu ulogu u Domovinskom ratu, pokazao se kao uspješan župan, nema zapreke da će biti jednako tako uspješan ministar”, rekao je Hrebak.

‘Može neutralizirati Penavu’

“No, ovo donosi i jednu određenu političku prednost, mislim da je to dobar potez Andreja Plenkovića. Tako pokazuje zajedništvo u HDZ-u, a s druge strane mislim da najviše razloga za brigu ima gospodin Ivan Penava koji očito neće biti baš oduševljen jer neće mu na izborima Anušić biti lak protivnik”, kazao je.

“Mislim da će to biti veliki okršaj Anušića i Penave i da je to u biti najbolji politički potez Andreja Plenkovića. Preko Anušića može neutralizirati Ivana Penavu i Domovinski pokret”, zaključio je Hrebak.