Hrebak, još pod dojmom imenovanja Anušića, u Dnevniku HRT-a naciji objašnjavao koliko je Plenković mudar

Predsjednik HSLS-a je naprosto oduševljen, njemu je ovo 'win-win'

FOTO: HRT

Predsjednik HSLS-a Dario Hrebak, koalicijski partner HDZ-a, gostovao je danas u Dnevniku HRT-a gdje je govorio o novom ministru obrane, Ivanu Anušiću. Kazao je da je njegova kandidatura za ministra i potpredsjednika Vlade jako dobar i mudar politički potez Andreja Plenkovića.

“Čovjek je već nekoliko izbornih ciklusa pobjednik, uspješan je župan, ima i određenu karizmu, ima i određeni background u svojoj vlastitoj stranci. Na kraju krajeva, on poznaje taj vojni sustav, bio je dragovoljac Domovinskog rata tako da mislim da mu neće biti problem uhvatiti se sa svim onim izazovima koji postoje u MORH-u“, kazao je.

Na pitanje o ne baš sjajnim odnosima Anušića i Plenkovića kazao je da su obojica izborni pobjednici. “Naravno da se onda u određenoj stranci uvijek natječu i nemaju uvijek iste stavove. Ja mislim da je ovo win-win situacija za oboje“, kazao je.

Uvjeren da će dobro funkcionirati s Milanovićem

Ocijenio je kako bi Anušić, da je odbio Plenkovićevu ponudu za ministarsku poziciju, ispao neozbiljan. Smatra i kako će on donijeti svježinu i kredibilitet vladi.

Na pitanje što misli o budućem funkcioniranju Anušića i predsjednika Zorana Milanovića, kazao je da baš tu očekuje najveći napredak. To je ocijenio dobrim za državu.

“Oni oboje imaju određeni politički legitimitet, mislim da će se oboje uvažavati, sigurno će se cijeniti“, kazao je. Vjeruje da će Anušić, kao iskusni političar, znati balansirati između nešto narušenih odnosa između predsjednika i premijera.