HRT doveo nastavnika medicinske škole da komentira Ustavni sud. I još su izmislili da predaje na uglednom faksu

Javna televizija opet je uspjela proizvesti urnebesni skandal

FOTO: Screenshot

Odluka Ustavnog suda kojom se predsjedniku Zoranu Milanoviću zabranjuje da bude i mandatar i premijer bila je jedna od glavnih tema HRT-ova Studija 4 tijekom vikenda. Tako je javni servis u subotu ujutro ugostio Sašu Tartagliu, stručnjaka za politički marketing, te Ivicu Granića kojeg je voditelj Petar Vlahov oslovio pogrešnim imenom i predstavio kao predavača na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu.

Društvenim mrežama proširile su se fotografije i snimke na kojima se može vidjeti kako je HRT ispod Granićeva imena napisao “Fakultet političkih znanosti”, a mnogi su se zapitali je li on doista zaposlenik spomenutog FPZG-a. Novinarka N1 Jelena Bokun poslala je upit Fakultetu, te na platformi X objavila odgovor dekana Andrije Henjaka u kojem navodi da Granić “nije zaposlenik ili vanjski suradnik Fakulteta političkih znanosti, niti na bilo koji način surađuje s fakultetom”.

Ovaj gaf HRT-a prilično je neshvatljiv s obzirom na to da se laganom provjerom može utvrditi kako Granić trenutno predaje nastavne predmete “Komunikacijske vještine” u Srednjoj medicinskoj školi u Dubrovniku, te da nema veze sa spomenutim fakultetom. Dapače, iz njegove službene biografije proizlazi da je predavao isključivo na privatnim visokoškolskim ustanovama, i to kratko, i prije jako puno godina.

Ušao u studio u zadnji tren

Granić se danas o svemu očitovao u Facebook objavi naslovljenoj “K(T)ako to radi sekta”, u kojoj iznosi svoju stranu priče. Piše da je emisija započela dosta konfuzno, navodeći da je s Vlahovom dogovorio da će se naći na južnom ulazu u zgradu HRT-a u 8.15 sati, petnaestak minuta prije početka emisije.

Granić piše da je došao i prije dogovorenog vremena, ali da u 8.15 nitko od tehničkog osoblja nije došao po njega kako bi ga odveo u studio. Nadalje, piše da ga je u 8.30 nazvao Vlahov i pitao ga gdje je, a nakon što mu je objasnio da je ispred porte, voditelj mu je kazao da požuri i dođe na drugi kat.

U studio je, kaže, uletio u posljednjim sekundama i Vlahovu rekao da ga predstavi kao političkog analitičara. U objavi navodi da ih je Vlahov na brzinu pozdravio, pogriješio struku drugoga gosta te da je u brzini i njemu pogrešno naveo ime oslovivši ga s Ivan, a ne Ivica, a zatim ga najavio kao predavača na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. U svojoj podugačkoj objavi naglasio je i da on “nikada ne bi ni htio predavati na tom fakultetu”.

 

K(T)ako to radi sektaPrije dva dana bio sam gost na HTV4, urednik emisije Petar Vlahov, tema je bila, između ostaloga,…

Posted by Ivica Granic on Monday, April 22, 2024

Predaje na privatnim veleučilištima

Inače, Granićev životopis otkriva da je 1987. završio studij povijesti i zemljopisa na Pedagoškoj akademiji u Mostaru, 2008. je diplomirao novinarstvo na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru, a tamo je 2015. obranio je i doktorsku disertaciju na temu “Analiza predsjedničkih izbora u Republici Hrvatskoj 2014./2015. godine na temelju pisanja hrvatskih dnevnih tiskovina”.

Tijekom svoje karijere, Granić je bio zaposlen u nekoliko zagrebačkih osnovnih škola te predavao mahom na privatnim veleučilištima. Bio je predavač na Visokoj poslovnoj školi u Zagrebu, Veleučilištu Vern, Poslovnom učilištu Supera u Zagrebu i Poslovnom učilištu u Mostaru, te Prvoj visokoj školi za komunikacijski menadžment Edward Bernays i Sveučilištu u Dubrovniku gdje je predavao na studijima odnosa s javnošću.

Granić trenutno predaje samo u Srednjoj medicinskoj školi u Dubrovniku, u koju je došao prošle godine, te radi kao predavač nastavnih predmeta “Komunikacijske vještine”.