HRT mrtvo-hladno, usred izborne šutnje, pustio reprizu Otvorenog

U emisiji je bilo govora, između ostalog, o postizbornim koalicijama

HTV je sinoć emitirao emisiju Otvoreno s raspravom o finalu predizborne kampanje i mogućim postizbornim koalicijama. Emisija je emitirana sinoć u 22.10, međutim uredno je reprizirana jutros, na HTV-u 4, u 7.30. Dakle, nakon što je na snagu u ponoć stupila izborna šutnja.

Na ovaj slučaj je upozorio Gong, koji je sve prijavio Državnom izbornom povjerenstvu. “Emitiranjem snimke jučerašnjeg Otvorenog HRT u jutarnjem programu krši izbornu šutnju koja je započela u ponoć. U emisiji se raspravljalo o finalu kampanje, izjavama Andreja Plenkovića o Ivanu Penavi, objavljivanju imena LGBT kandidata i prognozama scenarija nakon izbora”, napisali su iz Gonga.

Izborna šutnja traje do zatvaranja birališta

“Slučaj smo prijavili DIP-u. Podsjećamo, izborna šutnja traje do zatvaranja birališta, sutra u 19 sati. Ona se odnosi na zabranu svake izborne promidžbe od strane kandidata, ali i na medije i prenošenje kampanje, izjava kandidata ili drugih sadržaja vezanih za izbore”, naveli su još iz Gonga.

Inače, u Otvorenom su sinoć gostovali Anto Mikić, komunikolog, Damir Jugo, dekan Visoke škole Edward Bernays, te Boris Beck, stručnjak za medije.