Hrvatske ceste konačno raskinule basnoslovni ugovor s tvrtkom skandaloznog slavonskog poduzetnika

Riječ je o kontroverznom Tomi Opačku o kojem je Telegram ekstenzivno pisao

07.11.2013., Slavonski Brod - Poduzetnik Tomislav Opacak koji je doslovno "potukao" ministra Jakovinu osvojivsi vecinu glasova na stranackim izborima SDP-a. Opacak i Jakovina u nedjelju idu u neizvjesni drugi krug izbora.rPhoto: Ivica Galovic/PIXSELL
FOTO: Ivica Galovic/PIXSELL

Hrvatske ceste konačno su raskinule ugovor i sve prethodne sporazume s tvrtkom Poduzeće za ceste d.o.o. iz Slavonskog Broda na čijem je čelu kontroverzni slavonski poduzetnik Tomo Opačak.

Telegram je ekstenzivno pisao o poslu koji je Opačak dobio s Hrvatskim cestama. Njegova tvrtka je s državnom firmom 18. travnja ove godine sklopila četverogodišnji ugovor na vrtoglavih 53.785.550 eura (bez PDV-a), te se trebala baviti redovitim održavanjem i zaštitom državnih cesta na području Zagrebačke županije i Grada Zagreba te Krapinsko-zagorske, Karlovačke i Sisačko-moslavačke županije.

Potvrdila županica

Kako piše KAportal, informaciju o raskidu ugovora je na prošloj sjednici Županijske skupštine potvrdila je županica Martina Furdek Hajdin. Kako je ranije objavio Telegram, Hrvatske ceste raskinule su ugovor s PZC-om zbog “nepravovremenog i nepotpunog izvršavanja, te dijelom izostanka izvršenja pojedinih ugovornih obveza, a što je utjecalo na osiguranje uvjeta za zaštitu cesta i sigurno odvijanje prometa”.

Iz Hrvatskih cesta za KAportal potvrdili su i da je sukladno odredbama ugovora, pokrenut postupak naplate jamstva za uredno ispunjenje ugovora. Radi nužnog osiguranja kontinuiteta u obavljanju poslova održavanja cesta, naročito u nadolazećoj zimskoj sezoni, pokrenut je pregovarački postupak s tvrtkama koje su se javile na natječaj i koje taj posao mogu obaviti.

Novi javni natječaj

“Izvođenje predmetnih radova je radi žurnosti, ugovoreno kroz provedbu pregovaračkog postupka bez prethodne objave sa Zajednicom gospodarskih subjekata Ceste Karlovac d.d., Županijske ceste Zagrebačke županije d.o.o., Ceste Sisak d.o.o. i PZC Varaždin d.d., sve do sklapanja novog okvirnog sporazuma po provedbi novog otvorenog postupka javne nabave, za koji je u tijeku priprema potrebne dokumentacije”, kazali su iz HC-a.

KAportal piše da će Ceste Karlovac svoj dio posla odraditi do 30. travnja sljedeće godine, odnosno kraja zimske sezone, a do tada bi trebao biti i okončan novi postupak javnog natječaja za četverogodišnje razdoblje.