Instruktorica joge ubila djevojku i pobjegla, detektivi je ulovili genijalnim trikom: 'Objavili smo oglas na koji se odmah javila'

Kaitlin Armstrong osuđena je na 90 godina zatvora zbog ubojstva biciklistice Anne Moriah Wilson

FOTO: Screenshot YouTube / CBS Mornings

Instruktorica joge Kaitlin Armstrong prije dva mjeseca osuđena je na 90 godina zatvora zbog ubojstva biciklistice Anne Moriah Wilson u Teksasu. Tužitelji su rekli da je Armstrong ubila iz ljubomore jer je 25-godišnja Wilson kratko izlazila s njezinim bivšim dečkom. Istražitelji su za 34-godišnjom instruktoricom joge tragali 43 dana, a sada su otkrili i kako su je “uhvatili u zamku”.

Dok su 2022. bili u međunarodnoj potjeri za osumnjičenom, došli su na ideju da na društvenim mrežama objave oglas u kojem traže instruktora joge. Armstrong je mjesec i pol dana bježala, koristeći sestrinu putovnicu za let u Kostariku. Preuzela je nekoliko lažnih identiteta i podvrgnula se plastičnim operacijama kako bi promijenila izgled.

Nakon intenzivne, ali neuspješne potrage, policajci su dobili dojavu da bi osumnjičena mogla biti u Santa Teresi, malom obalnom gradu u Kostariki. Najprije su angažirali jednu operativku da ide na lokalne satove joge u nadi da će ondje uočiti bjegunku.

Oglas za joga instruktora

Kada ni to nije urodilo plodom, američki istražitelji objavili su u jednoj Facebook grupi oglas u kojem traže instruktora joge. “Mi smo u ovom hostelu, tražimo instruktora joge što je prije moguće. Molimo, kontaktirajte nas na ovaj broj”, rekao je šerif Damien Fernandez za CBS. Nakon gotovo tjedan dana bez odgovora, Armstrong se javila rekavši da je zainteresirana za posao.

Joga je naposljetku koštala slobode. Policija je uhitila nakon što je potvrdila da se uistinu Kaitlin Armstrong javila na oglas. Kada su je pronašli, Armstrong je na nosu imala zavoj. Međutim, oči su je izdale, rekao je zamjenik šerifa Emir Perez. Amstrong je izručena natrag u Teksas, gdje je krajem prošle godine osuđena na 90 godina zatvora.