Isplatilo se čuvanje leđa HDZ-u. Zekanović je upravo postao potpredsjednikom Antikorupcijskog vijeća

Sabor se suglasio i da Mario Radić, zastupnik Domovinskog pokreta, uđe u Savjet za robne zalihe

FOTO: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Hrvatski sabor u ponedjeljak je jednoglasno odobrio da u HDZ-ove zastupničke klupe, umjesto Damira Habijana, novog ministra gospodarstva, uđe Ljubica Jembrih koja je danas položila prisegu. Svojom je čašću prisegnula da će dužnost zastupnice obnašati savjesno i odgovorno, da će se u svom radu držati Ustava i zakona, poštovati pravni poredak te da se zauzimati za svekoliki napredak Hrvatske.

Jembrih je načelnica općine Lobor i potpredsjednica HDZ-a Krapinsko-zagorske županije. Sabor je popunio i mjesta u svojim odborima koja su ostala upražnjena nakon Habijanova odlaska u izvršnu vlast.

Zekanović potpredsjednik Antikorupcijskog vijeća

Hrvoje Zekanović (HDS), dosadašnji član Antikorupcijskog vijeća izabran je za potpredsjednika toga tijela, a u Vijeće je ušao Nikola Mažar (HDZ). Primjedbe na Zekanovićev izbor imao je Suverenist Marko Milanović Litre. “Ima i tu određene doze korupcije”, ocijenio je i dodao kako će Zekanović biti i na izbornim listama HDZ-a.

“Svojom prevrtljivošću i napadima na Most i Suvereniste došao je u tu poziciju, a njegovo ponašanje podliježe pod definiciju dara i pogodovanja, ustvrdio je Milanović Litre”. Habijana u odborima za Ustav, zakonodavstvo, pravosuđe mijenjaju Ante Bačić, Majda Burić i Magdalena Komes.

Sabor se suglasio i da Mario Radić, zastupnik Domovinskog pokreta, koji je početkom prosinca prošle godine u redovima DP-a zamijenio Danijela Spajića umjesto njega uđe u Savjet za robne zalihe te se pridruži zastupnicima Anti Sanaderu (HDZ) i Borisu Miloševiću (SDSS). Radić će Spajića zamijeniti i u Odboru za izbor i imenovanja te u Mandatno-imunitetnom povjerenstvu (MIP).