Iz zatvora puštena žena koja je ubila sestru i skrivala je 19 godina u škrinji

"Zbog bolesti zatvorenice prihvaćena je molba za prekid izdržavanja kazne zatvora u trajanju od tri mjeseca", navode iz Suda u Požegi

11.12.2019., Varazdin - Nastavak sudjenja Smiljani Srnec za ubojstvo sestre Jasmine. Photo: Zeljko Hladika/24sata/PIXSELL
FOTO: Zeljko Hladika/24sata/PIXSELL

Smiljana Srnec, hrvatskoj javnosti poznata po ubojstvu sestre Jasmine Dominić čije je tijelo godinama držala u škrinji, izašla je na slobodu. Sa svojim stvarima je sjela u automobil koji ju je čekao ispred kaznionice u Požegi.

“Zbog bolesti zatvorenice prihvaćena je molba za prekid izdržavanja kazne zatvora u trajanju od tri mjeseca”, navode iz Suda u Požegi za Danas.hr.

Prekid izvršavanja kazne završava se 12. prosinca ove godine, a portal piše kako su se odluci suda mnogi začudili jer “razlog prekida kazne nije ništa hitno”, ne objašnjavajući o čemu je točno riječ.

Javnost šokirali detalji ubojstva

Hrvatska javnost bila je šokirana ubojstvom Jasmine Dominić. Srnec je osuđena na 15 godina zatvora zbog ubojstva sestre čije je tijelo sakrila u škrinju i tako ga držala godinama.

Ubojstvo je počinila u obiteljskom domu prije više od 20 godina. Na suđenju joj je određena maksimalna zatvorska kazna s tim da je u nju uračunato i vrijeme koje je provela u istražnom zatvoru.

Slučajem se bavio i Vrhovni sud koji je potvrdio trajanje zatvorske kazne.