Sa suda objasnili zašto je Srnec privremeno puštena iz zatvora: 'Ovakvi slučajevi su rijetki, ali ih ima'

Srnec je zbog ubojstva sestre i skrivanja njezina tijela u škrinji osuđena na 15 godina zatvora

12.07.2019., Varazdin- Smiljanu Srnec odvode u pritvor nakon odrzanog rocista.rPhoto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
FOTO: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Smiljana Srnec, optužena za ubojstvo sestre čije je tijelo potom godinama držala u škrinji, privremeno je puštena na slobodu, objavio je jutros Danas.hr.

Prema njihovim informacijama, “zbog bolesti” joj je prihvaćena molba za prekid izdržavanja kazne zatvora u trajanju od tri mjeseca. Više informacija u međuvremenu je otkrio Mile Soldo, zamjenik glasnogovornika Županijskog suda u Slavonskom Brodu.

“Prekid je određen po članku 163. Zakona o izvršavanju kazne zatvora iz razloga što je došlo do pogoršanja kronične bolesti, a koja se ne može liječiti u okviru zatvorskog sustava”, rekao je Soldo.

Ide na operaciju u KBC Zagreb

Potvrdio je da se radi o prekidu zatvorske kazne od tri mjeseca te da Srnec ide na kirurški zahvat u KBC Zagreb. Operacija je zakazana za 18. rujna, dodao je. RTL Danas doznaje da je riječ o operaciji kralježnice.

Soldo je kazao da su ovakvi slučajevi rijetki, ali ih ima. “Nije dovoljno da dođe do pogoršanja bolesti, već mora biti zadovoljen dodatni uvjet da se bolest ne može liječiti u okviru zatvorskog sustava. Zatvorska bolnica je dala takvo mišljenje”, objasnio je.

Podsjetimo, Srnec je osuđena na 15 godina zatvora zbog ubojstva sestre Jasmine Dominić čije je tijelo sakrila u škrinju i tako ga držala godinama. Ubojstvo je počinila u obiteljskom domu prije više od 20 godina. Na suđenju joj je određena maksimalna zatvorska kazna s tim da je u nju uračunato i vrijeme koje je provela u istražnom zatvoru.