Izgleda da su Zagrepčani srušili rekord: 'Žičarom se vozilo pet puta više ljudi nego inače'

Gužve su bile nezapamćene

21.01.2024., Zagreb - Za sve posjetitelje Medvednice ovaj vikend, 20. i 21. sijecnja, usluge zicare Sljeme su besplatne sto je automatski dovelo do guzvi Photo: Matija Habljak/PIXSELL
FOTO: Matija Habljak/PIXSELL

Gradonačelnik Tomislav Tomašević je u petak objavio da će usluga žičare biti besplatna za sve posjetitelje Sljemena tijekom vikenda, 20. i 21. siječnja, a građani su i jučer i danas odmah od ranog jutra pohrlili do zagrebačke Medvednice.

Iz Grada Zagreba objavili su da je danas bio pet puta veći interes za vožnju žičarom do Sljemena nego ostalim vikendima.

Udvostručeni kapaciteti javnog prijevoza

“Do 15h danas, žičara Sljeme besplatno je prevezla blizu 10.000 putnika, a do kraja dana se očekuje da će taj broj porasti na 15.000, što znači da bi ukupna brojka ovaj vikend mogla doseći 25.000 putnika, u odnosu na uobičajenih 5.000 putnika vikendom.

Istovremeno, ZET je udvostručio tramvajske i autobusne kapacitete u odnosu na jučer, budući je danas znatno veći broj posjetitelja Sljemena koristio javni prijevoz, na čemu im zahvaljujemo”, istaknuli su u objavi na Facebooku.

Telegram je objavio galeriju fotografija koje pokazuju da je interes za odlazak na Sljeme danas bio zaista ogroman.

[Pet puta veći interes za besplatnu žičaru Sljeme u odnosu na redovan vikend] Do 15h danas, žičara Sljeme besplatno je…

Posted by Grad Zagreb on Sunday, January 21, 2024