Izlaze detalji šokantnog slučaja u Njemačkoj. Ubio suprugu i sakrio dijelove tijela u torbu, ponio ih kad se selio u novu kuću

Slučaj se smatrao zatvorenim sve dok u kolovozu prošle godine nije pronađeno tijelo

Police and a forensic investigator are seen behind a cordoned-off perimeter near the 'Buergerpark' in the northern district of Pankow of Berlin, Germany on February 22, 2023, one day after the dead body of a 5-year-old girl, who had previously been reported missing, was found by a passer-by. According to the police, after the girl was found, attempts were made to resuscitate her, but without success. A 19-year-old suspect who is said to come from the child's environment has already been arrested. (Photo by Odd ANDERSEN / AFP)
FOTO: AFP

Na Zemaljskom sudu u Aachenu u ponedjeljak je počelo suđenje 41-godišnjem Manfredu G. za ubojstvo supruge Dorote, piše njemački Bild. Sumnjiči ga se da je 2016. godine izvršio ubojstvo u njihovoj obiteljskoj kući na zapadu Njemačke u malom mjestu Gillrath.

Slučaj se smatrao zatvorenim sve dok u kolovozu prošle godine nije pronađeno tijelo ubijene Dorote, koja je u vrijeme ubojstva imala 29 godina. Njezino tijelo pronađeno je u torbi u kući gdje je Manfred živio s novom partnericom i sinom. Sumnja se da ju je ubio iz ljubomore nakon što mu je priznala da je upoznala novog muškarca.

Prijavio nestanak supruge

U to je vrijeme Dorota je s Manfredom i sinom živjela u gradiću Süsterseelu. Na sudu je rečeno kako je 41-godišnjak ostatke tijela ponio sa sobom nakon što se iselio iz stare i preselio u novu kuću.

Dorotin suprug je u listopadu 2016. sam otišao na policiju i prijavio nestanak supruge. Policija je odmah pokrenula veliku akciju potrage. Pretražili su šumska područja i jezera. Ali stotine policajaca, ronilaca, pasa i stručnjaka s najnovijom forenzičkom tehnologijom nisu pronašli Dorotu niti ikakav trag.

Manfred je tvrdio da je Dorota jednostavno pobjegla nakon svađe, no istražitelji su sumnjali u tu priču. Süsterseel je gradić s 1.600 stanovnika, ali u gradu ima kamera. Istražitelji su sumnjičili supruga, ali nisu imali tijelo kao dokaz.

Prijeti mu doživotna kazna

Policija je pregledala snimke, ali nikoga nije bilo na ulicama 18. listopada 2016. godine. Sumnjali su da je žena umrla u kući. “Znali smo tko je počinitelj, ali ga nismo mogli uhititi. Kuću u Süsterseelu smo nekoliko puta pretražili, supruga ispitali, ali bez uspjeha”, rekao je istražitelj.

Prošlog ljeta istražitelji uspjeli napraviti pomak kada su u šupi kuće u Geilenkirchen-Gillrathu pronašli torbu s dijelovima tijela. Manfred je odmah uhićen.

Sud u Aachenu će donijeti presudu 15. ožujka, a Manfredu prijeti doživotna kazna zatvora.