Žena preminula, a njen je suprug potom povukao jezivi potez u stilu Smiljane Srnec

Osuđen je na zatvorsku kaznu jer je tijelo svoje pokojne supruge držao u zamrzivaču

Terrel York iz Michigana osuđen je u utorak na zatvorsku kaznu jer je tijelo svoje pokojne supruge mjesecima držao u – zamrzivaču, piše NBC News.

Sudac Mark Duthie osudio je Yorka na dvije do osam godina zatvora. “Tijelo osobe nakon smrti treba se tretirati dostojanstveno. Treba ga tretirati s poštovanjem, a ne strpati ga u zamrzivač kao komad mesa. Vaše ponašanje je nečuveno”, rekao je sudac osuđenom muškarcu koji je odbio priliku govoriti tijekom izricanja presude.

Šerifovi zamjenici u travnju su pronašli tijelo 67-godišnje Patricije York u zamrzivaču u kući Deerfield Townshipu. Pretražili su kuću nakon što ih je nazvala kći pokojne žene i rekla da se s majkom nije čula dvije godine te da joj je nešto sumnjivo.

Mijenjao priču više puta

York je prvo rekao policiji da se njegova supruga odselila i da živi s obitelji u Newagu u Michiganu, da bi kasnije promijenio priču i rekao da je umrla prirodnom smrću u rujnu 2022., ali da to nije nikome rekao i njezino je tijelo stavio u zamrzivač.

Okružni tužitelj David Barberi rekao je da istražitelji nisu uspjeli utvrditi uzrok Patricijine smrti. York nije prijavio njezinu smrt jer je želio nastaviti dobivati novac od njezinog socijalnog osiguranja.