Izlaze novi detalji o profesoru glazbenog iz Zadra koji je osumnjičen za pedofiliju. Navodno je i u crkvi vodio dječje zborove

Iz Zadarske nadbiskupije su poručili da surađuju sa Županijskim državnim odvjetništvom

FOTO: Marko Jurinec/PIXSELL/Ilustracija

U javni prostor izlazi sve više detalja o 50-godišnjem zadarskom profesoru jedne osnovne škole koji je prošlog utorka uhićen zbog sumnje da je pokušao spolno zlostavljati i iskorištavati svoje učenike, jednu djevojčicu i jednog dječaka.

Kako doznaju 24sata, riječ je o profesoru glazbenog škole na zadarskom području koji je bio i blizu djece u katoličkoj crkvi gdje je bio voditelj zborova. Zadarska nadbiskupija u odgovoru za list navodi da po pitanju ovog slučaja i informacija kojima raspolažu surađuju sa Županijskim državnim odvjetništvom u Zadru te slijedi njihove upute.

“Zbog delikatnosti predmeta, molimo da se obratite Županijskom državnom odvjetništvu. Izražavamo duboko žaljenje i osudu zbog svakog slučaja zlostavljanja i pozivamo sve koji imaju bilo kakva saznanja da slučajeve prijave nadležnim institucijama”, odgovaraju iz nadbiskupije.

Prijavili ga roditelji

Podsjetimo, profesor je bio pod posebnim mjerama praćenja nakon što su slučaj prijavili roditelji djevojčice iz osnovne škole. Profesor je, dok je bio pod mjerama, putem telefona komunicirao s jednim učenikom te mu poslao nekoliko inkriminirajućih poruka, a nakon toga je priveden.

Škola je, kako piše Zadarski.hr, odmah nakon svega pokrenula poseban protokol za ovakve situacije, a profesor je automatski suspendiran i udaljen sa svih nastavnih aktivnosti do kraja završetka istrage.