Razotkriven profesor pedofil iz Zadra: policija ga nadzirala, uhvatili ga kako dječici šalje inkriminirajuće poruke

Profesora koji je bio pod mjerama navodno su razotkrile poruke koje je slao učeniku

Zadarska policija privela je prošlog utorka 50-godišnjeg profesora jedne zadarske osnovne škole zbog sumnje da je pokušao spolno zlostavljati i iskorištavati svoje učenike, jednu djevojčicu i jednog dječaka. Prema neslužbenim informacijama portala Zadarski.hr, profesora se sumnjiči za dva kaznena djela protiv spolne slobode djeteta.

Iz PU zadarske odgovorili su portalu da su s kolegama iz PU šibensko-kninske proveli kriminalističko istraživanje nad 50-godišnjakom, te da su ga uz podnošenje kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu predali u pritvorsku jedinicu zadarske policije.

Iz zadarskog Županijskog državnog odvjetništva odgovorili su da trenutno ne mogu davati nikakve informacije o “predmetu u kojem se postupa protiv počinitelja kaznenoga djela na štetu djece”.

Policija pratila njegovu komunikaciju

Osumnjičeni profesor je inače poznat u zadarskim kulturnim krugovima po nizu istaknutih funkcija koje obnaša zadnjih dvadesetak godina. Zadarski.hr neslužbeno doznaje da je profesor uhvaćen nakon što su nad njim bile provedene posebne mjere u sklopu kojih mu je praćena telefonska komunikacija.

Mjere protiv njega su pokrenute na prijedlog odvjetništva nakon što su roditelji djevojčice iz osnovne škole prijavili moguće nezakonito postupanje profesora prema njihovu djetetu.

Profesor je, dok je bio pod mjerama, putem telefona komunicirao s jednim učenikom te mu poslao nekoliko inkriminirajućih poruka. To je istražiteljima bilo dovoljno da zatraže da ga se smjesti iza rešetaka.

Završio u istražnom zatvoru

Prošlog utorka priveden je sucu istrage koji mu je na prijedlog Županijskog državnog odvjetnika odredio mjesec dana istražnog zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i utjecaja na svjedoke.

Čim se doznalo za sumnje na profesora, Zadarski.hr piše kako je škola u kojoj je radio pokrenula poseban protokol za slične situacije u sklopu kojeg je osumnjičeni nastavnik automatski suspendiran i udaljen sa svih nastavnih aktivnosti do završetka istrage, odnosno mogućeg suđenja.