Izraelski veleposlanik u UN-u pustio snimku na kojoj Hamasovac pokušava čovjeku odrubiti glavu: 'To su čudovišta'

Istaknuo je da je cilj Hamasa divljački ubiti svakog živo biće na koje naiđu

Gilad Erdan, Permanent Representative of Israel to the United Nations, speaks during the 10th Emergency Special Session (resumed) 39th plenary meeting on the Israeli-Palestinian conflict at the United Nations, in New York, October 26, 2023. Hamas's armed wing said Thursday that "almost 50" Israeli hostages held by its militants in the Gaza Strip have been killed since Israel began bombarding the Palestinian territory. (Photo by TIMOTHY A. CLARY / AFP)
FOTO: AFP

Veleposlanik Izraela pri Ujedinjenim narodima (UN) Gilad Erdan jučer je na sjednici te organizacije nazočnima pustio snimku terorista Hamasa koji pokušava vrtnim alatom odrubiti glavu tajlandskom radniku tijekom napada na jug Izraela 7. listopada, piše The Times of Israel.

“Proteklih sam tjedana vidio mnogo snimaka koji će mi se zauvijek urezati u pamćenje, ali postoji jedan prizor koji stalno vidim kad pokušam zaspati. Na videu se može vidjeti užasno ozlijeđen civil, okrvavljen, ali živ, kako leži na zemlji dok se zločinac Hamasa dere ‘Allahu Akbar’ i više puta udara vrtnom motikom po vratu čovjeka kako bi mu odrubio glavu”, kazao je Erdan.

‘To su moderni nacisti’

“Čovjek na snimci je radnik iz Tajlanda, nije Izraelac. Nije ni Židov. Pokušao je zaraditi za život i za svoju obitelj. No sada je dekapitiran. To je strašno. Izrael nije u ratu s ljudskim bićima, već u ratu s čudovištima”, kazao je.

Istaknuo je da je cilj Hamasa divljački ubiti svakog živo biće na koje naiđu, te da su “Hamasove nacističke ubojice išle od kuće do kuće s popisom za odstrel”. “Ovo nije rat s Palestincima. Izrael je u ratu s genocidnom terorističkom organizacijom Hamas, modernim nacistima. Oni ne mare za Palestince. Hamas ima samo jedan cilj: izbrisati Izrael”, kazao je Erdan.

Jordanska rezolucija

Pokazivanjem mučne snimke, izraelski veleposlanik nastojao je uvjeriti članove Generalne skupštine da ne podrže rezoluciju Jordana kojom se poziva na trenutni prekid vatre u Gazi.

Rezolucija, o kojoj će se glasati danas, trebala bi biti usvojena. U njoj se, osim na trenutni prekid vatre, poziva na oslobađanje svih taoca i civila, te osiguravanje sigurnog prolaza humanitarne pomoći u Pojas Gaze.

Nacrt rezolucije također poziva Izrael da opozove svoju naredbu Palestincima se sa sjevera evakuiraju na jugu Pojasa Gaze, no Izrael tvrdi kako je direktiva namijenjena zaštiti civila.