Očevici strave u Velikoj Gorici: 'Borili smo se za pušku. Žrtva se zatvorila u WC, pucao je kroz vrata'

Počinitelj se nakon krvavog pohoda ubio

29.12.2023.,Velika Gorica - U Velikoj Gorici nesto iza 10 sati dogodio se strasan zlocin. Muskarac je puskom ubio zenu i pobjegao. Na terenu je velik broj policajaca i pripadnici ATJ Lucko koji ga traze. Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL
FOTO: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Velika Gorica jutros je bila poprište dvostrukog ubojstva. Umirovljeni zaposlenik Zrakoplovno-tehničkog centra puškom je ubio vlastitu suprugu i majku, a nakon toga je počinio samoubojstvo. Prije no što si je presudio, Z.D. je pobjegao u svoju kuću nedaleko od mjesta zločina, gdje su ga policija i specijalci ATJ-a Lučko ubrzo ga opkolili. Kada su ušli u kuću, pronašli su njegovo i tijelo njegove majke.

Suprugu je ubio u cvjećarnici u koju je pobjegla, nedaleko od njihove obiteljske kuće. Više susjeda reklo je da su čuli ženu kako zapomaže i bježi od napadača.

“Čuo sam pucanj, zvučalo je kao petarda i mislio sam da je prigodni, u povodu skorašnje Nove godine. Ali, ubrzo nakon toga čuo sam zapomaganje i pojurio u cvjećarnicu vidjeti što se događa. Unutra je bila prodavačica i još jedna susjeda. Sve je bilo puno krvi. Prodavačica u cvjećarnici rekla nam je da zovemo policiju, a žrtva da joj pomognemo jer će je ubiti”, rekao je jedan od svjedoka za Jutarnji list.

‘Naguravali smo se, pokušali smo mu uzeti pušku’

“U tom trenutku muškarac s puškom ušao je u cvjećarnicu. Vrata cvjećarnice bila su otvorena. Naguravali smo se, pokušali smo mu uzeti pušku. I dok smo se naguravali, u jednom sam trenutku ugledao svoju majku koja se spustila u cvjećarnicu. Pojurio sam skloniti je prije nego što uđe. Žrtva se zatvorila u WC, ali nije zaključala vrata”, dodao je.

“Taj muškarac pucao je kroz zatvorena vrata WC-a. Sve je to počelo oko 10 sati, a u 10.04 uputili smo prvi poziv policiji”, rekao je i dodao da je policija brzo stigla.

“Čula sam ženu kako trči, to je moja susjeda. Čula sam je kako vrišti. Izašla sam i mislila da se nešto dogodilo. Potrčala sam i vikala joj što se dogodilo. Ona je utrčala u cvjećarnu i vikala da će je ubiti. Okrenula sam se, vidjela sam njenog muža kako u čarapama i gaćama hoda. Mislila sam da ima štap. Krenula sam doma da zovem hitnu i policiju. Čula sam pucnjeve”, rekla je jedna od susjeda za 24 sata.

Motiv još nepoznat, policiji nije poznat od ranije

“Tu sam došao na gradilište i čuo sam dva pucnja. Mislio sam da su to petarde, međutim kada sam vidio hitnu i policiju, onda sam shvatio da to nisu petarde”, ispričao je Slobodan Žunić, jedan od očevidaca, za RTL.

Još uvijek nije poznato što je nagnalo muškarca da ubije vlastitu majku i suprugu. Počinitelj nije od ranije poznat policiji.

“Policija u toj obitelji nije imala postupanja, dakle nije nam od ranije poznat, ni nama ni Centru za socijalnu skrb”, kazala je glasnogovornica PU zagrebačke, Marija Goatti. Istaknula je kako je oružje kojim je počinjeno ubojstvo počinitelj posjedovao ilegalno.