Policijska kronologija brutalnih ubojstava: manijak smaknuo suprugu, pa otišao kući i ubio 84-godišnju majku

Prvo je ubio ženu pa 84-godišnju majku

29.12.2023.,Velika Gorica - U Velikoj Gorici nesto iza 10 sati dogodio se strasan zlocin. Muskarac je puskom ubio zenu i pobjegao. Na terenu je velik broj policajaca i pripadnici ATJ Lucko koji ga traze. Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL
FOTO: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Dvostruki femicid šokirao je jučer Veliku Goricu. Muškarac Z.D. u sumanutom pohodu puškom je ubio suprugu i majku, a nakon toga počinio je samoubojstvo. Prije no što si je presudio, pobjegao je u svoju kuću nedaleko od mjesta zločina, a policija i specijalci ATJ-a Lučko ubrzo su ga opkolili. Kada su ušli u kuću pronašli su njegovo i tijelo njegove majke.

Policija je sada objavila nove detalje, odnosno kronologiju užasnog zločina. Tako navode da je jučer oko 10 sati u Zagrebačkoj ulici u Velikoj Gorici, u cvjećarnici, uporabom vatrenog oružja kojeg je nezakonito posjedovao, 64-godišnjak počinio ubojstvo 64-godišnje članice obitelji nakon čega je izišao iz cvjećarnice.

Potom je došao do svoje kuće u istoj ulici te u prizemlju kuće istim oružjem počinio ubojstvo 84-godišnje članice obitelji, a potom tim istim oružjem i samoubojstvo na katu kuće. Nakon očevida mrtva tijela prevezena su u Zavod za sudsku medicinu u Zagrebu. Prema ovome, umirovljeni mehaničar najprije je ubio ženu, pa kasnije majku.

Nije od ranije poznat policiji

Više susjeda reklo je da su čuli ženu kako zapomaže i bježi, prije nego li je pomahnitali muškarac ubio u cvjećarnici.

“Čuo sam pucanj, zvučalo je kao petarda i mislio sam da je prigodni, u povodu skorašnje Nove godine. Ali, ubrzo nakon toga čuo sam zapomaganje i pojurio u cvjećarnicu vidjeti što se događa. Unutra je bila prodavačica i još jedna susjeda. Sve je bilo puno krvi. Prodavačica u cvjećarnici rekla nam je da zovemo policiju, a žrtva da joj pomognemo jer će je ubiti”, rekao je jedan od svjedoka za Jutarnji list.

Još uvijek nije poznato što je nagnalo muškarca da ubije vlastitu majku i suprugu. Počinitelj nije od ranije poznat policiji.