Još jedno vozilo puno migranata noćas izazvalo nesreću. Bježeći od policije udarili u drvo, vozač pobjegao u šumu

U kombiju je pronađeno 17 migranata od kojih su neki bili lakše, a neki teže ozlijeđeni

19.01.2024., Zagreb - Policija je zatvorila Kustošijansku ulicu na zapadnom dijelu Zagreba nakon dramaticne potjere za vozacem kombija austrijskih oznaka koji je navodno prevozio migrante. Probio je rampu na Luckom i jurio gradom, a u Kustosiji ga je docekala policijska blokada. Policija je odmah opkolila vozilo i izvukla sve osobe iz njega. U tijeku je ocevid i kriminalisticko istrazivanje. Photo: Jurica Galoic/PIXSELL
FOTO: Jurica Galoic/PIXSELL

Pomoćnik glavnog ravnatelja policije Zoran Ničeno dao je izjavu za medije i komentirao slučaj krijumčarenja migranata u Zagrebu. Rekao je da je policija nakon potjere uhitila 31-godišnjeg Moldavca, krijumčara migrantima, koji se jutros zabio u policijsku blokadu u Kustošijanskoj ulici, pri čemu su lakše ozlijeđena dva migranta.

Kazao je da je policija, sinoć oko tri sata djelovala po informaciji da se vozilo koje prevozi migrante kreće po A1 prema Zagrebu. No, prvi pokušaj zaustavljanja krijumčara na autocesti bio je neuspješan, a kombi je nastavio vožnju prema Zagrebu. Sve je dojavljeno zagrebačkoj policiji, koja je kombi čekala na naplatnim kućicama Lučko.

Od naplatnih kućica Lučko, pa sve do Kustošijanske ulice, četiri policijske patrole pratile su krijumčara u bijegu po Zagrebu kuda je ono išlo, te svjetlosnim i zvučnim signalima upozoravale na potjeru, kako ne bi bilo štete za ostale sudionike u prometu. Dodao je da su pritom u kombiju pronađena 32 strana državljana. “Jedan punoljetni i jedan maloljetni migrant su ozlijeđeni, međutim, kako sada znam, nisu zadobili značajnije ozljede. Očevid je završen”, kazao je.

Migranti ozlijeđeni i kod Pisarovine

Ničeno je istaknuo da je policija iz Jastrebarskog noćas također zaustavila krijumčarenje migranata no u tom slučaju nije bilo potjere. Tijekom ophodnje policajci su vidjeli sumnjivo vozilo te su ga pratili. Nakon što je vozač primijetio da je policijsko vozilo iza njega, naglo je skrenuo na poljski put i udario u drvo.

“Tamo je zatečeno 17 ukupno nezakonitih migranata. Neki su lakše, neki teže ozlijeđeni, zasad nemam točniju informaciju o kvalifikacijama ozljedama”, rekao je Ničeno dodavši da je kriminalističko istraživanje još u tijeku. Nije imao informacije je li vozač tog kombija uhićen. Kako javlja Zagorje International, vozač kombija navodno je pobjegao u šumu.

Istaknuo je i da policija svakodnevno radi na sprječavanju organiziranog krijumčarenja ljudima. Prošle godine, u Hrvatskoj je uhvaćeno 1880 krijumčara, a u zadnjih šest godina više od šest tisuća, istaknu je Ničeno.