Moldavac kombijem probio rampu na Lučkom, prevozio je 32 migranta. Policija objavila sve detalje potjere po Zagrebu

Policija je uhitila vozača i provodi kriminalističko istraživanje

19.01.2024., Zagreb - Policija je zatvorila Kustošijansku ulicu na zapadnom dijelu Zagreba nakon dramaticne potjere za vozacem kombija austrijskih oznaka koji je navodno prevozio migrante. Probio je rampu na Luckom i jurio gradom, a u Kustosiji ga je docekala policijska blokada. Policija je odmah opkolila vozilo i izvukla sve osobe iz njega. U tijeku je ocevid i kriminalisticko istrazivanje. Photo: Jurica Galoic/PIXSELL
FOTO: Jurica Galoic/PIXSELL

Zagrebačka policija objavila je detalje potjere za kombijem punim migranata koji je jutros zaustavljen na zagrebačkoj Kustošiji nakon što se zabio u policijsku blokadu. Kako je objavila policija, danas u jutarnjim satima na A1 službenici su uočili kombi stranih registracija te su posumnjali da prevozi strane državljane.

Vozač kombija odbio se zaustaviti na naredbe policije te se dao u bijeg u smjeru Zagreba. Probio je rampu na Lučkom, grubo kršio prometne propise i nastavio vožnju kroz Zagreb.

“Policijski službenici vozilo su pratili na siguran način, vodeći pri tom maksimalno računa o sigurnosti svih sudionika u prometu”, ističe PU zagrebačka u priopćenju.

‘Taktički’ zaustavili kombi

Za vrijeme potjere, na području Zagreba angažirane su policijske patrole koje su pripremile blokadu. Vozač kombija je dolaskom na Črnomerec nastavio voziti Kvaternikovom ulicom u smjeru juga.

U priopćenju se navodi da je policija u Kustošijanskoj ulici službenim vozilom “taktički djelomično zapriječila” prolazak kombija tom ulicom zbog opasnosti koja je postojala za ostale sudionike u prometu i građane.

“Dolaskom do kućnog broja 2A, vozač kombi vozila, ustrajan u bijegu, udario je u službeno vozilo. Međutim, upravo zbog taktike postupanja bio je prisiljen zaustaviti se”, navodi PU zagrebačka.

Uhićen državljanin Moldavije

Vozač kombija je uhićen, a riječ je o 31-godišnjem državljaninu Moldavije. U kombiju su se nalazila 32 strana državljana i gotovo svi su neozlijeđeni.

Liječnička pomoć pružena je jednom punoljetnom stranom državljaninu za kojeg je utvrđeno da je lakše ozlijeđen i jednoj maloljetnoj osobi za koju još nisu poznate kvalifikacije ozljeda, ali se prema prvim informacijama od liječnika radi o lakšoj ozljedi.

Policija također navodi da u samom događaju nije ozlijeđen nitko od građana niti policijskih službenika te da je u tijeku kriminalističko istraživanje.