Još malo pa je gotovo s kišom i neprirodno toplim vremenom, poznato kad stižu hladnoća i snijeg

Očekuje se upad hladnijeg zraka sa sjevera Europe

07.01.2017., Zagreb - Zagrebacki park Maksimir osvanuo je pokriven snijegom. rPhoto: Tomislav Miletic/PIXSELL
FOTO: Tomislav Miletic/PIXSELL/Ilustrativna fotografija

U prvom dijelu dana bit će umjereno do pretežno oblačno u većem dijelu Hrvatske, mjestimice s kišom. Zatim u većini krajeva smanjenje naoblake, a uglavnom na sjevernom Jadranu, u Lici i Gorskom kotaru još ponegdje može biti malo kiše, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda.

Vjetar slab i umjeren jugozapadni, uglavnom u gorju jak s olujnim udarima, a na Jadranu i jugo. Najviša dnevna temperatura većinom između 11 i 16 stupnjeva Celzijusovih, dok će malo niža biti u gorskim predjelima. Kolnici su mjestimice mokri i skliski, ponegdje ima i magle. Vozačima iz HAK-a savjetuju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Što se tiče nastavka tjedna, i dalje će biti toplije od prosjeka. Međutim, promjena je ipak na vidiku.

Kada stiže snijeg

Tijekom četvrtka će kiše biti većinom na istoku unutrašnjosti i duž Jadrana, kao i u područjima uz Jadran. Petak će također biti nestabilan, uz južinu, slabu kišu duž Jadrana i u područjima uz Jadran.

Za vikend će oborina biti češće, u subotu uglavnom kiša. Potkraj subote, na prijelazu na nedjelju, doći će do upada hladnijeg zraka sa sjevera Europe, stoga tijekom nedjelje treba računati i na snijeg, najprije u gorju. No, vrlo izgledan je i u nižim predjelima, osobito u drugom dijelu nedjelje, prognozira meteorologinja N1 televizije, Tea Blažević.

U nedjelju treba računati na hladnije prilike, na moru uz jaku i olujnu buru. To će vrlo vjerojatno uzrokovati i probleme u prometu.