Kakav početak proljeća: stiže ozbiljno zahladnjenje s kišom i olujnim vjetrom, u planinama moguć i snijeg

Već danas stiže naoblačenje

10.02.2024., Kastela - Olujno jugo u Kastelima. Photo: Zvonimir Barisin/PIXSELL
FOTO: Zvonimir Barisin/PIXSELL

Prijepodne, a na jugu veći dio dana, uglavnom sunčano, od sredine dana postupno jače naoblačenje sa sjeverozapada, kasno popodne i navečer ponegdje kiša, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za Hrvatsku za četvrtak.

Kiše, a moguće i grmljavina, većinom će biti na zapadu unutrašnjosti i na sjevernom dijelu Jadrana. Vjetar uglavnom slab, sredinom dana i popodne na Jadranu i u krajevima uz Jadran umjeren jugozapadni i zapadni, navečer mjestimice sjeverozapadni, a podno Velebita i bura. Najviša dnevna temperatura od 16 do 21 stupanj.

Zbog niskih temperatura u unutrašnjosti moguća je poledica, posebice na vlažnim dijelovima kolnika, upozoravaju iz HAK-a.

DHMZ

Zahladnjenje stiže za vikend

Prognostičarka N1 televizije Tea Blažević napominje kako će nestabilno biti i tijekom petka, stoga treba računati lokalno na kišu, većinom u unutrašnjosti.

“U subotu će jačati jugo prema večeri do olujnog intenziteta, slijedi i jače naoblačenje, kasnije poslijepodne i navečer treba računati na kišu, u gorju i snijeg. Nedjelja će biti hladnija, uz kišu, u gorju i snijeg”, navodi Blažević.