Još mučnih detalja o ubojstvu na nasipu, javio se i DORH. Ženi je vrat prerezao njezin partner

Još uvijek se rasvjetljavaju okolnosti stravičnog ubojstva blizu nedovršene Sveučilišne bolnice u Blatu

06.05.2024., Zagreb - Policijski ocevid u blizini nasipa kod zgrade bolncie u Blatu gdje je muskarac ostrim predmetom usmrtio zenu. Photo: Luka Stanzl/PIXSELL
FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici oglasilo se o jučerašnjem stravičnom ubojstvu u Novom Zagrebu, u kojem je 48-godišnji muškarac ubio ženu.

Nakon očevida koju je s PU zagrebačkom provela dežurna zamjenica županijske državne odvjetnice, sumnja se da je 48-godišnjak ubio “blisku žensku osobu”. Zbog toga se ovaj slučaj vodi kao femicid, odnosno kazneno djelo iz Članka 111.a Kaznenog zakona.

Kako neslužbeno doznaje N1, počinitelj i žrtva bili u intimnom odnosu, a pojavile su se i informacije da su ranije oboje već bili prijavljivani. Policija za sada nije željela ni potvrditi ni opovrgnuti te informacije.

Prerezao joj vrat nožem

Iz Županijskog državnog odvjetništva u Velikoj gorici poručuju da zajedno s policijom poduzimaju “daljnje mjere i radnje iz svoje nadležnosti kako bi se utvrdile sve činjenice i okolnosti počinjenja ovog kaznenog djela”.

Podsjetimo, 48-godišnjak je usmrtio žensku osobu oko 19.20 na Jadranskoj aveniji, na nasipu blizu nedovršene Sveučilišne bolnice u Blatu. Prema dosad objavljenim neslužbenim informacijama, muškarac je ženi rasjekao vrat oštrim predmetom u blizini ruševne bolnice, a onda nazvao policiju i predao se.